Menu
Tevreden Vermeer nieuwe ervaring rijker

Tevreden Vermeer nieuwe ervaring rijker

Kenneth Vermeer behoorde tot de handvol Ajacieden die maandag het trainingsveld betrad. De doelman liep rustig uit na een bij vlagen tumultueuze voetbalmiddag in Kerkrade.

Kenneth Vermeer in een onderonsje met Vurnon Anita tijdens de maandagtraining. Kenneth Vermeer in een onderonsje met Vurnon Anita tijdens de maandagtraining.

De stoeltjes vlogen de Ajacied bijna letterlijk om de oren, zondagmiddag in het Parkstad Limburg Stadion van Roda JC. Een deel van de Limburgse supporterskern protesteerde daarmee fanatiek tegen de voorgenomen fusie tussen de eredivisionist uit Kerkrade en eerstedivisionist Fortuna Sittard. ,,Zoiets heb ik nog nooit eerder meegemaakt’’, vertelt Vermeer na de ochtendtraining naast de Amsterdam ArenA.
De herinneringen aan de, op zijn zachtst gezegd, enerverende maar succesvolle voetbalmiddag zijn nog springlevend. ,,Vroeg in de tweede helft begon het al een beetje, werden er steeds meer stoeltjes op het veld gegooid. Na de 0-2 werd het erger. Later ben ik, samen met Oleguer, nog wel naar de scheidsrechter gegaan. Maar dat was vooral om aan te geven dat het beter was om door te gaan. In de slotminuten was het al helemaal beter om de wedstrijd gewoon uit te spelen. Uiteindelijk viel het voor mij ook wel mee hoor. Bij een doeltrap werd er niets gegooid. Dat gebeurde vooral als ik iets verder in het veld stond.’’
Conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt nam de warming-up voor zijn rekening. Ook trainer Marco van Basten onderging een deel van de ochtendsessie. Conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt nam de warming-up voor zijn rekening. Ook trainer Marco van Basten onderging een deel van de ochtendsessie.

Met de kleine overwinning in de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Roda JC verkleinden de Ajacieden de achterstand op FC Twente naar een punt. ,,Zeker gezien het resultaat hebben we gewoon een goed weekeinde gehad. Vooraf wisten we natuurlijk al van het gelijkspel van FC Twente tegen NEC. De kans om dichterbij te komen, hebben we niet laten liggen.’’ Uitgerekend oud-Ajacied John Goossens hield de Tukkers van een overwinning af. De aanvaller bepaalde de eindstand met een fraai afstandsschot op 1-1. Vermeer leerde Goossens vooral goed kennen in de wedstrijden die zij samen speelden bij Jong Ajax. ,,Je weet dat hij over een goed schot beschikt, dat heeft hij ook bij Jong Ajax vaker laten zien. Mooi voor John, dat hij zich bij zijn eerste basisplek direct zo kan laten zien.’’
De tevredenheid over de zege bij Roda JC is nog niet uitgewerkt, toch wordt al vooruit gekeken naar de komende wedstrijd tegen Willem II. Zondag is Ajax vanaf 16.30 uur gastheer voor de ploeg uit Tilburg. De maandagtraining stond voor het selecte groepje spelers en trainers dan ook nog volledig in het teken van herstel. Een deel van de selectie trainde binnen, terwijl sommige internationals genoten van een extra dag rust. Dinsdag heeft de complete selectie vrij. De eerstvolgende training vindt woensdag plaats. Vanaf 11.00 uur richten de Ajacieden op het trainingsveld de blik volledig op Willem II.
De ochtendtraining werd afgesloten met een partij voetbaltennis. De ochtendtraining werd afgesloten met een partij voetbaltennis.
Van Basten, een deel van de selectie en assistent-trainer Pieter Huistra zijn tijdens een oefening van Wormhoudt prima in balans. Van Basten, een deel van de selectie en assistent-trainer Pieter Huistra zijn tijdens een oefening van Wormhoudt prima in balans.