Menu
Thomas Vermaelen baalt van blessure

Thomas Vermaelen baalt van blessure

Thomas Vermaelen kijkt zaterdagavond vanaf de zijkant toe als zijn België tegen Nederland probeert de halve finale van het EK onder 21 jaar te halen. De Ajacied moet afhaken met een schouderblessure. ,,Het EK is voor mij over”, baalt de verdediger.

Vermaelen was voor het eerste duel van België een twijfelgeval vanwege een kneuzing boven zijn achillepees, maar kon zowel tegen Portugal als tegen Israël spelen. Dat was een meevaller en België boekte prima resultaten. ,,Tegen Portugal hebben we goed gespeeld en hadden we moeten winnen. Helaas bleef het 0-0. Tegen Israël was het een moeilijke wedstrijd, omdat we al snel met tien man kwamen te staan. We hebben hard gevochten en op karakter de winst binnengehaald. Dat is toch knap als je met tien tegen elf, of misschien zelfs wel tegen twaalf man speelt. Die twaalfde man was de scheidsrechter, want hij heeft het ons niet makkelijk gemaakt.”

Al in de eerste helft van de wedstrijd tegen Israël viel de fiere verdediger voorover, waarna had wat last kreeg van zijn schouder. Uitspelen ging nog wel, maar op de donderdag na de wedstrijd wilde de dokter van de Belgische ploeg nadat de Ajacied wat kleine oefeningen had gedaan, toch een scan laten maken. ,,Ik had wel last van mijn schouder maar het was meer stijvigheid. Ik had niet gedacht dat het EK voor mij over zou zijn. Uit de scan bleek echter dat er een scheurtje in het kapsel zit. Je zou de pijn wel kunnen weghalen en doorspelen, maar het risico is te groot dat de schouder uit de kom schiet en dat er veel meer wordt beschadigd. Dan is een operatie misschien noodzakelijk en dan ben ik er drie maanden uit. Ik ben er net al twee maanden uit geweest vanwege een blessure en om er weer een tijd naast te staan, wil ik niet.”

Op zijn eigen verzoek blijft hij tot zondag bij de Belgische ploeg. ,,Ik wil de wedstrijd zaterdagavond van België tegen Nederland wel zien. Dat is toch een heel leuk duel in een vol stadion. Bovendien hebben mijn ouders al een hotel geboekt om bij die wedstrijd te zijn. Dan is het niet leuk als zij hier zijn en ik in België zit. Wij hebben een goede kans om de halve finale te halen. Nu we vier punten uit twee wedstrijden hebben, doet het nog meer pijn dat het EK voor mij over is. Als we nou kansloos waren geweest, was het toch een ander verhaal.”

Foto Proshots/ Jan Kanning