Menu
Thuisblijvers werken zich in het zweet

Thuisblijvers werken zich in het zweet

Twee in Amsterdam achtergebleven Ajacieden hadden donderdag de beschikking over het hele trainingsveld. Nicolae Mitea en Jan Vertonghen werden getest door fysiotherapeut Frank van Deursen.

Drie man op een kolossaal trainingsveld. Een ongekende luxe. Mitea, Vertonghen en Van Deursen hadden in elk geval de ruimte voor hun lichte ochtendsessie. Terwijl de fitte Ajacieden hun traditionele ochtendwandeling aflegden op Noorse grond, werkten de Roemeen en de Belg zich in het zweet op vertrouwde Amsterdamse bodem. Mitea blijkt nog iets verder verwijderd van een rentree in het eerste elftal.

Fysiotherapeut Frank van Deursen en Nicolae Mitea kijken de bal na. Fysiotherapeut Frank van Deursen en Nicolae Mitea kijken de bal na.

Vertonghen liep afgelopen maandag een enkelblessure op in het duel met Jong sc Heerenveen. Hinkend verliet de Belgische verdediger het veld. ,,In eerste instantie werd gedacht aan een verrekking’’, kijkt Vertonghen terug. ,,Hoe het gebeurde? In een duel wilde ik voor de spits van Heerenveen komen. Op een of andere manier, maar volgens mij zonder opzet, raakte hij me met zijn kicksen. Het voelde niet goed. Gelukkig gaat het inmiddels beter.’’
De Belg had geen enkele beperking in de uitvoering van zijn trainingsarbeid. Op volle kracht uithalen op het doel, een van de tests, bleek geen enkel probleem. Tevreden constateerde fysiotherapeut Van Deursen dat Vertonghen zich snel weer bij de groep kan voegen. Een boodschap die de belofte als muziek in oren moet hebben geklonken. Als de selectie van Ten Cate is teruggekeerd uit Noorwegen, is Vertonghen weer volwaardig van de partij. ,,Vanavond kijk ik de wedstrijd thuis’’, vertelt Vertonghen. ,,Net zoals ik trouwens eerder de uitwedstrijd tegen FC Kopenhagen heb gezien. Het wordt vanavond best spannend. Maar eens kijken hoe Ajax hopelijk goede zaken doet voor de wedstrijd in Amsterdam.’’
Ajax en IK Start spelen de returnwedstrijd op donderdag 28 september in de Amsterdam ArenA.

Na gedane arbeid worden de ballen geraapt. Mitea en Vertonghen ontfermen zich over de onmisbare knikkers. Na gedane arbeid worden de ballen geraapt. Mitea en Vertonghen ontfermen zich over de onmisbare knikkers.