Menu

Thuisnederlaag voor zaterdagploeg

In de thuiswedstrijd tegen SDVB leed Ajax een 0-1 nederlaag. De Barnevelders vochten deze wedstrijd voor hun laatste kans, om nog iets van het seizoen te maken, omdat bij een nederlaag de achterstand op de koppositie onoverbrugbaar zou zijn geworden.

Door het vroege storen van de gasten kwam Ajax niet in zijn normale vorm en met name in de aanval ontbrak het aan creativiteit. SDVB nam halverwege de eerste helft de leiding uit een vrije trap. De bal daalde ver bij de tweede paal en daar stond een tegenstander volkomen ongedekt. Tegen diens kopbal was Raymond Homoet kansloos.

SDVB rook dat er meer te halen was en voerde de druk nog wat op, maar defensief had Ajax de zaken redelijk onder controle.

In de tweede helft werd het spel van Ajax steeds gejaagder en nerveuzer. De Amsterdammers slaagden er niet in de verdediging van de gasten te doorbreken, al was Lenny Macnack er een keer dichtbij. Een goede voorzet van Roy Collé bracht Macnack alleen voor de Barneveldse doelman, maar zijn kopbal miste kracht en precisie.

Omdat ook de concurrentie punten verspeelde kwam Ajax deze middag nog goed weg.