Menu
Thuisshirt vliegt over de toonbank

Thuisshirt vliegt over de toonbank

Het thuisshirt voor seizoen 2011-2012 is op dinsdag voor het eerst in de verkoop gegaan. Hoewel de Official Ajax Fanshop pas om 9:30 uur de deuren opende, stonden even na achten de eerste Ajacieden in een lange rij met smart te wachten op het nieuwe shirt. Ze wilden allemaal in een shirt met drie sterren de eerste training bezoeken.

Vlak nadat de open training van Ajax 1 is afgelopen, volgt opnieuw een grote stroom supporters richting de Official Ajax Fanshop. De Ajacieden worden vanaf de ingang verwelkomd door rood-witte ballonnen. Met snelle passen gaat iedere fan, van jonge meiden tot onder de tatoeages gezette mannen, automatisch naar de lange wand waar het nieuwe thuisshirt voor seizoen 2011-2012 hangt.

Het nieuwe thuisshirt met de drie sterren op de linkerborst, ‘Wij zijn Ajax’ op de mouw en de vier historische logo’s op de achterkant blijkt bijzonder gewild. De vraag naar het Ajax-shirt is enorm groot. De Ajacieden in de Fanshop hebben ook maar één doel voor ogen; snel het shirt kopen. Van de pashokjes wordt geen gebruik gemaakt. Hup, in de winkel wordt het kledingstuk gepast en wordt er gauw plaatsgenomen in een van de enorm lange rijen voor de kassa’s.

Zo ook Stijn uit Amersfoort. Hij houdt samen met zijn vader een Ajax-dagje. Nadat ze de open training hebben bezocht, kon de Ajax Fanshop natuurlijk niet overgeslagen worden. Gehuld in het nieuwe thuisshirt wordt Stijn goedgekeurd door zijn vader. ,,Ik vind het een mooi shirt, alleen de kraag is wat minder’’, zegt Stijn verlegen. ,,Ik ben Ajacied, dat is met de paplepel ingegoten. Nu is Stijn dat ook’’, zegt zijn vader. Stijn glimlacht. ,,Vind je het mooi?’’, vraagt zijn vader nogmaals. Weer een knikje. Met een gloednieuw thuisshirt en een leuke ochtend op de Toekomst kan Stijn zijn Ajax-dagje als zeer geslaagd beschouwen.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Bestel ook het nieuwe thuisshirt!

Stijn is tevreden met zijn nieuwe thuisshirt. Stijn is tevreden met zijn nieuwe thuisshirt.
Het thuisshirt schittert aan de lange wand van de Official Ajax Fanshop. Het thuisshirt schittert aan de lange wand van de Official Ajax Fanshop.