Menu
Thuiswedstrijd voor Zdenek Grygera

Thuiswedstrijd voor Zdenek Grygera

Niet voor alle Ajacieden is de eerste wedstrijd in de UEFA Champions League een uitduel. ,,Ik ben waarschijnlijk de enige Ajacied voor wie Sparta Praag - Ajax een beetje een thuiswedstrijd is", grinnikt Zdenek Grygera die zelf drie jaar lang bij de Tsjechische topclub speelde.

Daardoor heeft de Tsjechische verdediger van Ajax nog steeds nauwe banden met de ploeg. Zelfs de trainer kent hij nog goed. ,,Ik vloog na de wedstrijd tegen Feyenoord samen met hem naar Tsjechië, omdat ik mij moest melden voor het nationale team. Natuurlijk vroeg hij wel het een en ander over Ajax, maar ik heb niet veel losgelaten”, aldus Grygera.

Andersom sprak Grygera de ochtend van vertrek op het trainingsveld wel uitgebreid met zijn huidige trainer Danny Blind over Sparta Praag. ,,Ajax heeft zeker kansen tegen Sparta Praag. In de competitie is het team dit jaar niet zo sterk. Er wordt ook veel gewisseld in de opstelling. Maar Sparta is fysiek sterk, speelt compact en neemt weinig risico. Eigenlijk een beetje zoals Brøndby.”

Drie spelers van Sparta Praag verdienen extra aandacht volgens de verdediger. ,,Karel Poborsky is hun sterspeler. Die is zo goed. Aan ons de taak te zorgen dat hij niet scoort. Verder is Jaromir Blazek een uitstekende keeper en Tomás Sivok is een jonge, talentvolle centrale middenvelder.”

Grygera kijkt erg uit naar het duel. ,,Het is voor mij heel speciaal. Nadat ik er drie jaar heb gespeeld, is dit de eerste keer dat ik tégen Sparta Praag moet spelen. Veel familieleden en vrienden komen naar de wedstrijd toe, maar verder beschouw ik het als een normaal Champions-Leagueduel", wil Grygera zijn toehoorders doen geloven.