Menu
Tiberkanine in halve finale WK-20

Tiberkanine in halve finale WK-20

Marokko, met Ajacied Rachid Tiberkanine in de basis, heeft vrijdag ten koste van Italië de halve finale van het wereldkampioenschap onder 20 bereikt. Verantwoordelijk voor het succes was voor een groot deel doelman Bourkadi, die vier strafschoppen stopte. Twee daarvan keerde hij in de extra reeks, noodzakelijk wegens gelijke stand na officiële speeltijd (1-1) en verlenging (2-2).

Sensationele momenten kende het duel te over, met name in de slotminuut van de eerste helft. De Italianen mochten twee strafschoppen nemen, maar beide keren schoot Bentivoglio op Bourkadi. De Italiaan kreeg de herkansing, nadat de Marokkaanse sluitpost in eerste instantie te vroeg naar voren was gestapt.
Marokko, dat nu dinsdag op de winnaar van de ontmoeting Nederland - Nigeria stuit, leidde in die fase met 1-0. El Zhar had de Afrikanen na bijna een halfuur op voorsprong gezet. De voorsprong was verdiend te noemen. Marokko, dat niet eerder de laatste vier van een WK-voetbal haalde, had in het eerste deel het beste van het spel.

Door een kopbal van Canini kwamen de landen een kwartier voor tijd gelijk. Na drie minuten in extra tijd nam Marokko opnieuw afstand, dankzij een eigen doelpunt van de Italiaan Battaglia. Nadat korte tijd later diens landgenoot Canini met twee keer geel
van het veld was gegaan, leek het duel beslist. Pelle, de doeltreffende Italiaanse spits, zorgde er echter onverwacht voor dat de strafschoppenserie noodzakelijk werd.
Daarin onderscheidde Bourkadi zich opnieuw. Hij stopte de eerste twee inzetten, van Galloppa en Agnelli. Aangezien hij er daarna zowaar twee 'doorliet' en ‚‚n Marokkaan miste, bleef er nog even spanning. Uiteindelijk hoefden de Italianen niet meer voor nummer vijf aan te leggen, omdat het pleidooi al in hun nadeel was beslist.

Tiberkanine werd, moegestreden, in de 102de minuut van de wedstrijd gewisseld.

Bron: ANP

Foto: Tiberkanine komt lachend afrennen op de uitblinkende keeper. Proshots/Jasper Ruhe