Menu
Tiberkanine respecteert keuze trainer

Tiberkanine respecteert keuze trainer

De wedstrijd tussen Marokko en Honduras was een half uur oud toen trainer Jamal Fathi zijn pupil Rachid Tiberkanine de bank afstuurde om warm te lopen. Ook in de rust prepareerde de Ajacied zich op een invalbeurt en gedurende de tweede helft liep hij ook warm. Maar toen bij 5-0 het eindsignaal klonk stond de buitenspeler nog altijd buiten de lijnen. ,,Ik ben blij met de winst, maar ik ben teleurgesteld dat ik niet speelde."

Het wereldkampioenschap voor spelers onder de 20 jaar begon zo mooi voor Rachid Tiberkanine. Hij stond in de eerste wedstrijd tegen Spanje aan de aftrap. Maar in de vijftigste minuut was het over. Hij werd gewisseld. ,,Ik miste tegen Spanje een grote kans, maar ik vermoed niet dat de trainer mij dat heeft kwalijk genomen", aldus Tiberkanine vanuit de bus op weg naar Utrecht, waar Marokko vrijdag het derde groepsduel speelt tegen Chili. ,,Hij vindt dat ik niet heb gebracht wat ik hadden kunnen en moeten brengen. De trainer vindt anderen op dit moment beter dan mij. Dat is de keuze van de trainer en die respecteer ik. Natuurlijk vind ik het wel heel jammer."

Tiberkanine had de training na de wedstrijd tegen Spanje al het idee dat er tegen Honduras geen plaats voor hem was ingeruimd in de basis. ,,Elf spelers liepen die wedstrijd uit de benen en ik was niet een van de elf. Toen wist ik het al."

Hoewel hij zelf een beetje teleurgesteld is, is de sfeer binnen het team goed. ,,Gisteren stond er wel veel druk op de wedstrijd. Wij moesten winnen. Nu Spanje ook weer heeft gewonnen van Chili staan wij op een tweede plaats en dat is een goede uitgangspositie om door te gaan. Als we vrijdag tegen Chili een puntje pakken zijn we een ronde verder. Dat Spanje met 7-0 van Chili wint, is toch niet normaal? Chili speelde een half uur goed, maar na de rode kaart was het afgelopen. Spanje is dan wel een heel goede ploeg, maar Chili ook."

De eigen wedstrijd tegen Honduras beleefde Tiberkanine dus met gemengde gevoelens. ,,Leuk dat wij hebben gewonnen, maar teleurgesteld dat ik niet speelde. Ik liep de hele wedstrijd warm. Bij de rode kaart voor Honduras had ik eigenlijk wel gedacht dat de trainer er een verdedigende middenvelder uit zou halen en een aanvallende middenvelder in zou brengen, maar dat gebeurde niet. Dat moet ik respecteren. Natuurlijk heb ik de trainer na afloop wel gefeliciteerd met het resultaat."

Genieten doet hij wel van de sfeer tijdens het WK. ,,Maar als je niet speelt is het toch anders. Hoewel ik het leuk vind voor Marokko heb ik niet het gevoel dat ik geholpen heb bij de overwinning. Natuurlijk zal ik op de training mijn best doen om vrijdag wél te spelen, maar eerlijk gezegd denk ik dat het niet gebeurt."