Menu
Tiberkanine treurt mee met Amsterdamse jongens

Tiberkanine treurt mee met Amsterdamse jongens

Zelf haalde hij vrijdagavond al de halve finale van het WK voor spelers onder de 20 jaar. Maar zaterdagmiddag treurde hij net zo hard mee met de Nederlandse jongens. De Marokkaans Belgische Ajacied Rachid Tiberkanine had graag tegen zijn clubmakkers gespeeld, maar speelt dinsdag in een Afrikaans onderonsje tegen Nigeria.

,,Ik vind het echt zielig voor Kenneth Vermeer", treurt Tiberkanine vanaf zijn hotelkamer met zijn ploegmakker van Jong Ajax mee. ,,Ik vond Nederland beter dan Nigeria hoor, maar ze hadden geen geluk. Ik voel vooral met de Amsterdamse jongens mee. Ik vond Urby Emanuelson trouwens best goed spelen en begreep niet waarom hij werd gewisseld."

Doordat Nederland is uitgeschakeld treft Tiberkanine Nigeria. Een oude bekende. ,,We speelden ook voor de Africa Cup tegen ze. Verloren ook na strafschoppen. Ik schat onze kansen dinsdag op fifty-fifty", aldus de verrassende halve finalist, die vrijdagavond meer dan honderd minuten speelde voor Marokko.

,,De trainer had al gezegd dat ik na mijn goede invalbeurt tegen Japan in de basis zou staan tegen Italië. Dus wat dat betreft had ik het wel verwacht. Ik vond dat wij in de eerste helft heel goed speelden en de sfeer in het stadion was fantastisch. We kwamen 1-0 voor en ik vond dat we aantrekkelijk voetbal hadden gespeeld. In de tweede helft ging het iets minder. Dat gebeurt eigenlijk heel vaak als we op voorsprong komen. Italië zette ons onder druk en ging één-op-één spelen. Ikzelf werd bij een 2-1 voorsprong na 102 minuten gewisseld. Ik was helemaal op, had ook kramp. Het was eigenlijk veel te warm hoor, 34 graden! Italië, dat ik op spits Pelle na niet zo goed vond spelen, kwam wel weer op 2-2. Het is vaker voorgekomen dat we bij een 2-1 voorsprong nog een doelpunt weggeven. Ik hield er eerlijk gezegd al een beetje rekening mee. Maar ik had ook gevoel dat we de wedstrijd niet zouden verliezen. We hadden natuurlijk een uitstekende keeper die al in de eerste 90 minuten twee strafschoppen stopte. Dat was zo belangrijk. Eigenlijk nog belangrijker dan die hij in de penaltyserie stopte."

Door diens manmoedige optreden schakelde Marokko Italië uit. Dinsdag wacht dus Nigeria. ,,Het wordt moeilijk, maar het zou zó mooi zijn als wij de finale zouden halen. Echt fántastisch!"