Menu

Tiberkanine wordt vierde met Marokko

Dankzij twee doelpunten in de laatste drie minuten van de troostfinale tegen Marokko, met Rachid Tiberkanine in de basis, legde Braziliƫ zaterdagavond in de Utrechtse Galgenwaard met een kleine zege (1-2) alsnog beslag op de derde eindklassering van het jeugd-WK. Fabios Santos en Edcarlos profiteerden van de tweede gele kaart die de Marokkaanse invaller Zouchou in de 86e minuut kreeg.

Ook met de uiteindelijke zege kon Braziliƫ niet camoufleren dat het weinig waarde hechtte aan een zege van de troostfinale. De viervoudig wereldkampioen acteerde in een veel te laag tempo en was slordig in de afwerking.

Braziliƫ kreeg zeven grote doelkansen maar kon doelman Bourkadi aanvankelijk niet passeren. Marokko werd nauwelijks gevaarlijk maar stond tot drie minuten voor tijd wel op voorsprong. Middenvelder Hermach had in blessuretijd van de eerste helft geluk dat Fabio Santos zijn schot van richting veranderde.

Voorafgaand aan de troostfinale las doelman Bourkadi een verklaring voor. De aanvoerder van de Marokkaanse ploeg excuseerde zich voor de misdragingen van een deel van de supportersschare na afloop van de verloren halve finale tegen Nigeria.

Marokkaanse supporters brachten grote vernielingen aan in het Parkstad Limburg Stadion van Kerkrade. Stewards werden mishandeld en tankstations geplunderd. De disciplinaire commissie van de wereldvoetbalbond FIFA beraadt zich over mogelijke sancties tegen de Marokkanen.