Menu

Tien Brugge-spelers gelijkwaardig aan Celta

Een tiental van Club Brugge heeft dinsdagavond een gelijkspel afgedwongen tegen Celta de Vigo. De Belgische kampioen speelde de volledige tweede helft met tien man, maar kwam vlak voor tijd, dankzij een doelpunt van invaller Saeternes, alsnog op gelijke hoogte: 1-1. In de 50ste minuut had Juanfran Celta de Vigo op voorsprong gezet.

Het was aanvaller Mendoza die zijn ploeg in de problemen bracht, door vlak voor rust op knullige wijze tegen 'rood' aan te lopen. De speler werd ten val gebracht door Berizzo en gooide woedend de bal naar José Ignacio. Deze klapte theatraal dubbel, liet zich zelfs op een brancard naar de kant dragen maar lachte zich onderwijl stilletjes rot.

De Griekse scheidsrechter Krasnaferis had de reactie van Mendoza gezien en aarzelde niet. Wat hij niet had gezien was dat Ignacio de op de grond liggende Belgische spits even geniepig in de ribben had getrapt. Een man minder dus. De vrije trap van Ceh, in kansrijke positie, zeilde vervolgens over.

Tien minuten na rust profiteerde Celta, een onbeschreven blad in de Champions League, van de personele overmacht. Al was de openingstreffer geheel en al te danken aan Juanfran. Hij ontsnapte aan zijn bewaking en schoot onder de arm van doelman Butina door in de korte hoek raak.

De Spanjaarden besloten de voorsprong verdedigend over de drempel te brengen, in plaats van gewoon door te voetballen en een beslissing af te dwingen. Dat kwam de ploeg duur te staan. Zes minuten voor tijd pakte Brugge alsnog een aandeel in de premie. Bengt Saeternes kreeg de gelijkmaker op zijn naam, Juanfran, die te hulp was geschoten, liep diens voorzet dan wel schot in eigen doel. In blessuretijd werd Brugges tiental zelfs teruggebracht tot een negental, omdat Martens voor de tweede keer geel kreeg.

Bron: ANP