Menu

Tiendalli scoort eerste eredivisiegoal

Dwight Tiendalli heeft zijn eerste goal in de eredivisie gemaakt. De oud-Ajacied was met zijn debuutdoelpunt direct de matchwinnaar voor FC Utrecht in de uitwedstrijd tegen RBC Roosendaal. Hoe andere voormalige Ajax-spelers van zich lieten spreken dit weekeinde, lees je in een overzicht.

Danny Hesp was een van de tegenstanders van Tiendalli. De RBC-verdediger had echter het veld al verlaten voordat Tiendalli in de 73ste minuut Joost Broerse afloste in de opstelling van de Utrechters. Ook Hans van der Haar viel in bij de Domstedelingen, bij wie Darl Douglas, Michael Mols en Dave van den Bergh wel een basisplaats hadden. Tiendalli schoot een minuut na zijn entree al raak en bij die 0-1 bleef het.

Bij FC Groningen kreeg Kiran Bechan een basisplaats. De voorhoedespeler werd in de tachtigste minuut afgelost, maar aan de 0-0 stand veranderde niets meer. Stefano Seedorf speelde de hele wedstrijd bij Groningen terwijl Vitesse Yakubu, Knopper en Hersi in de basisopstelling had opgenomen. Hersi werd twintig minuten voor tijd gewisseld.

De topper tussen AZ en PSV eindigde zoals die begon, 0-0. Maar de ploeg van ex-Ajacieden Tim de Cler (zelf dichtbij een doelpunt), Timmer en Landzaat mocht het meeste treuren over die uitslag, want de Alkmaarse formatie van voormalig Ajax-trainer Co Adriaanse maakte in de tweede helft de meeste aanspraak op de winst.

Victor Sikora kwam in de 83ste minuut in het veld bij sc Heerenveen dat met 2-3 wist te winnen van Roda JC.

Jason Culina en Sander Boschker bleven ook in de vierde wedstrijd na de winterstop ongeslagen. Na de winst vorige week op Ajax wonnen de Tukkers dit weekeinde van RKC, 3-1. Bij RKC stonden Jerold Promes, Serghino Greene, Randy Rustenburg en Michael Krohn-Dehli in de basis. Voor Promes duurde het optreden niet lang, want in de veertiende minuut moest hij met een zware knieblessure het veld verlaten. Culina kreeg, net als overigens Promes, nog een gele kaart van scheidsrechter Kevin Blom.

José Valencia en Cedric van der Gun troffen elkaar in Nijmegen bij de wedstrijd tussen NEC en ADO Den Haag. NEC kwam op voorsprong, maar moest in de 66ste minuut toezien dat invaller Stroeve ADO op gelijke hoogte zette. Valencia speelde de wedstrijd niet uit. Drie minuten na de gelijkmaker ruimde hij het veld.

De laatste goal van deze speelronde kwam op naam van voormalige Ajacied Milan Berck Beelenkamp. In het degradatieduel tegen FC Den Bosch deelde de verdediger in de laatste officiële minuut de genadeslag uit aan de Bossche formatie van Dennis Schulp door de 0-2 op het scorebord te zetten.

Kevin Bobson en Michel Kreek beleefden met hun club Willem II een afschuwelijke middag in de Rotterdamse Kuip. Nadat de 0-1 van Ceesay wegens buitenspel was afgekeurd liet Feyenoord geen spaan heel van de Tilburgse formatie en deelde met 7-0 een flinke dreun uit aan de gasten.