Menu
Tijd om een uitduel te winnen

Tijd om een uitduel te winnen

Marco van Basten vindt het tijd worden voor de eerste uitzege van het seizoen. ,,We hebben verloren bij Willem II en gelijkgespeeld tegen Feyenoord”, zei de coach vooruitblikkend op het duel met sc Heerenveen. ,,Nu is tijd voor een zege.”

Marco van Basten hoopt op een eerste uitzege in de competitie. Marco van Basten hoopt op een eerste uitzege in de competitie.

De trainer wil een zege, maar beseft ook dat ‘Heerenveen uit’ niet het makkelijkste potje is op de voetbalkalender. ,,Heerenveen is een goed op elkaar ingespeelde ploeg die in eigen stadion altijd kan rekenen op een fanatieke aanhang”, zei Van Basten. ,,Ze hebben het deze week ook goed gedaan in Europa. Het wordt een behoorlijk zware klus, maar ook een mooie uitdaging.” Afgelopen seizoen won Ajax wel in Heerenveen met 2-4, maar waren het de Friezen die eigenlijk het beste van het spel hadden. ,,Ajax was toen redelijk gelukkig”, herinnerde Van Basten zich. ,,Met name Sulejmani maakte het Ajax behoorlijk lastig.”

Om tegen Heerenveen tot een goed resultaat te komen, moet er door Ajax iets scherper gespeeld worden dan donderdagavond tegen FK Borac. Met name in de eerste helft liet Ajax niet het beste van zichzelf zien. ,,We hebben al een wedstrijdbespreking gehad”, zei de trainer. ,,Daarin hebben we de spelers proberen te laten zien wat er goed en wat er fout ging.” Jan Vertonghen was donderdag één van de spelers die onder zijn niveau speelde. En dat terwijl hij de twee wedstrijden daarvoor tot de uitblinkers behoorde. ,,Iedereen mag wel eens een slechte wedstrijd spelen”, oordeelde Van Basten nuchter. ,,Ook Jan Vertonghen. Hij kan tegen Heerenveen gewoon weer laten zien wat hij waard is.”

Van Basten kan zondag tegen Heerenveen niet beschikken over Gabri, Miralem Sulejmani, Ismaïl Aissati, Jan-Arie van der Heijden, Maarten Stekelenburg, Dennis Gentenaar, Mitchell Donald, Oleguer en Kennedy. Zij kampen allen met een blessure of zijn nog niet wedstrijdfit.

sc Heerenveen - Ajax zondag rechtstreeks op je tv?
Ga naar de website van Eredivisie Live >>