Menu
'Tijd om te scoren tegen Madrid'

'Tijd om te scoren tegen Madrid'

Trainer Frank de Boer en Christian Poulsen namen dinsdagmiddag plaats achter de tafel in de perszaal van de Amsterdam ArenA om vooruit te blikken op de aanstaande confrontatie met Real Madrid. ,,Als we er in geloven, dan hebben we kansen”, sprak de trainer in het Spaans en Nederlands.

Na de met 1-0 verloren uitwedstrijd bij Borussia Dortmund treedt Ajax in de eerste thuiswedstrijd aan tegen Real Madrid. Geen eenvoudige klus gezien de in het verleden behaalde resultaten (Ajax verloor de laatste twee seizoenen alle vier de duels tegen de Koninklijke zonder te scoren). De Boer: ,,We wisten dat er sowieso een zware tegenstander uit het eerste bakje zou rollen. Maar het is een fantastische ervaring voor de spelers. We moeten gewoon hun best doen en ons eigen spel spelen. We hebben vorig jaar gezien dat het dan best aardig gaat.”

Want dat Ajax eind 2011 in eigen huis werd ‘bestolen’ van twee doelpunten, noemde de trainer wel een paar keer. ,,De wedstrijden staan nog op mijn netvlies. We hebben vorig jaar ook mogelijkheden gehad, zelfs twee keer gescoord. Anders was het 2-2 geweest en hadden we er anders voor gestaan. We hadden meer balbezit, schoten ook vaker op doel dan Real Madrid maar zij waren heel effectief in balbezit. Die kwaliteit hebben wij niet.”

Dat is een van de dingen waarin Ajax nog stappen kan maken, vertelde Christian Poulsen tijdens dezelfde persconferentie. ,,In Dortmund deden we veel dingen goed. Maar het feit is dat we nul punten hebben. De volgende stap is dat we resultaat gaan halen. We moeten vertrouwen hebben en de dingen die in Dortmund goed gingen meenemen naar de wedstrijd tegen Real Madrid. We hebben daar wel kansen gemist. Dat moeten we beter doen, maar we creëren ze in ieder geval wel. Dat geeft vertrouwen.”

,,Ik hoop bij Ajax progressie te zien in de duels met Real Madrid." ,,Ik hoop bij Ajax progressie te zien in de duels met Real Madrid."

Vanwege de blessure van Miralem Sulejmani moest De Boer een plaats in de selectie anders invullen dan de laatste weken. ,,Dan kijk je naar de bank om te zien wie je nodig hebt. Ik denk dat het elftal wel zo’n beetje staat. Ryan Babel heeft in het begin van het seizoen niet veel gespeeld voordat hij naar ons kwam, dus we moeten met hem voorzichtig zijn en hem rust geven op momenten dat het kan. Danny Hoesen laat zich gelden op de training en in de wedstrijden van Jong Ajax. Hij laat zien dat hij er klaar voor is. Nu Sulejmani geblesseerd is, komen we dus op hem uit.”

De Boer liet zich er niet over uit of Hoesen al speeltijd krijgt tegen Real Madrid. Wel analyseerde hij kort en krachtig de zware opponent. ,,Als je de selectie van Real Madrid erbij pakt, dan zie je dat ze het beste team van de wereld hebben. Ze hadden een mindere periode ja, maar nu niet meer. Als ze een tandje erbij zetten, zijn ze zo weer op hun niveau. Qua teamvermogen en ervaring is Real Madrid verder dan wij. We hopen bij ons team progressie te zien in de wedstrijden tegen Madrid. Het wordt tijd dat we gaan scoren tegen Madrid en aan de goede kant van de score blijven. Daarom moeten we woensdagavond als team spelen en er met zijn allen in geloven. Met die instelling kunnen we het veel tegenstanders lastig maken. We moeten met name zorgen dat we geen onnodig balverlies lijden, want in de omschakeling is Real dodelijk.”

Ajax - Real Madrid begint woensdag om 20:45 uur. Voor het duel zijn nog kaarten verkrijgbaar. Bestel je kaarten online via onderstaande link of de Ajax Experience op het Rembandtplein.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bestel je kaarten Ajax - Real Madrid onlineDe persconferentie van Frank de Boer trok veel aandacht van de internationale pers. De persconferentie van Frank de Boer trok veel aandacht van de internationale pers.
Christian Poulsen: ,,In Dortmund deden we veel dingen goed." Christian Poulsen: ,,In Dortmund deden we veel dingen goed."