Menu
'Tijd van verkiezingen is nu voorbij'

'Tijd van verkiezingen is nu voorbij'

Goedemorgen Ajacieden! Nog aan het nagenieten van de zege van Ajax op Feyenoord? Ik zat in de ArenA aan de kant waar de goals van Donny en Klaas Jan vielen, dus ik kon lekker juichen. Heerlijk. Afgelopen week kon ik zelf ook weer juichen. Ik ben uitgeroepen tot Sportvrouw van Almere.


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun leven en het reilen en zeilen rondom Ajax. Desiree van Lunteren is deze maand onze blogger.


Dat was de laatste uitverkiezing in een lange rij. Allemaal dankzij de Europese titel die we afgelopen zomer met het Nederlands vrouwenelftal behaalde. De reeks huldigingen begon toen alle speelsters van de EK-selectie bondsridder van de KNVB werden. Dat had ik helemaal niet verwacht, want meestal word je dat pas als je 100 wedstrijden heb gespeeld en daar zit ik nog lang niet aan. Het was een ongelooflijke eer.

'Pas later realiseer je hoe bijzonder het is'

Vervolgens kroonde premier Rutte ons eind oktober tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zenuwachtig was ik daar niet voor. ’s Ochtends hadden we nog bij Ajax getraind en ’s middags verzamelden we met Oranje en gingen met de bus naar Den Haag. Zo’n ridderorde is heel bijzonder natuurlijk, al besef je dat pas later. Dan realiseer je je pas dat niet iedereen zoiets meemaakt.

Eerst de premier en de minister en ’s middags een ontvangst op Paleis Noordeinde. Het was niet de 1e ontmoeting met de koning, want hij kwam na de openingswedstrijd van het EK in de kleedkamer. En op het WK was hij ook al eens bij een training geweest. Het was een supermooie dag.

Sportploeg van Amsterdam
In december volgde de uitverkiezing in Amsterdam. Daar werden we uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar in Amsterdam. Dat vond ik wel verrassend want de mannen van Ajax hadden tenslotte de finale van de UEFA Europa League gehaald en het mannenvoetbal is nou eenmaal groter dan het vrouwenvoetbal. Dat ik ook nog gekozen werd tot Sportvrouw van het Jaar van Amsterdam kwam daar nog bovenop.

Sportploeg van het jaar 2017✨ #trots #nederland #bedankt pic.twitter.com/Asvjwbohbh

— Desiree van Lunteren (@DvLunteren) 20 december 2017

De mooiste avond was echter het Sportgala van het NOC/NSF, omdat dat het grootste gala was. Dat wij ook daar tot Sportploeg van het Jaar werden gekozen, vond ik wel verrassend. Al dacht ik vooraf ook wel dat het zou kunnen.

En vorige week werd ik dus Sportvrouw van het Jaar in Almere.  Alweer, want ik ben dat in 2014 ook geworden. Ik had al een erepenning van Almere gekregen na het EK en toen zei iemand dat ik dan ook wel Sportvrouw van het Jaar zou kunnen worden. En daarmee kwam er een einde aan alle verkiezingen. 2018 zal wat dat betreft een stuk rustiger worden.

Vanavond verkozen tot sportvrouw van het jaar van Almere! ���� Ook wil ik alle andere winnaars & genomineerde feliciteren. In het bijzonder natuurlijk @almeerseheren1 & @jonasdegeus ���� #almere #sportgala #trots

Een bericht gedeeld door Desiree van Lunteren (@dvlunteren) op

Rustig doe ik het ook nog even met mijn hamstring. Hoewel het de goede kant opgaat, speel ik vrijdag nog niet in onze thuiswedstrijd tegen VV Alkmaar. Want het zou zonde zijn als het mis gaat met de blessure. Maar natuurlijk ga ik de Ajax Vrouwen wel aanmoedigen. Jij komt toch ook?

Lees ook: 'Ik had nu in Spanje moeten zitten'