Menu
Tijd voor de eerste oefenwedstrijd

Tijd voor de eerste oefenwedstrijd

De eerste trainingsweek zit erop. Landskampioen Ajax trainde vrijdagochtend voor het laatst deze week op de Toekomst. Zaterdag wacht de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2013-2014. Op Sportpark Putter Eng neemt Ajax het op tegen de amateurs van SDC Putten.

De oefenwedstrijd tegen SDC Putten is een bijzondere. Het is dit jaar namelijk de enige krachtmeting met een amateurclub in aanloop naar het seizoen 2013-2014. In voorgaande seizoenen nam Ajax het vaak tegen meerdere amateurclubs op tijdens de voorbereidingsperiode. De overige oefenwedstrijden zijn deze zomer allemaal tegen profclubs uit binnen- en buitenland.

Sterk Door Combinatie Putten speelt in het seizoen 2013-2014 in de zaterdag hoofdklasse A. Daarin komt de promovendus onder meer de zaterdagamateurs van Ajax tegen. Maar eerst wacht de wedstrijd tegen de regerend landskampioen. Een ontmoeting waar in de Gelderse plaats al tijden naar wordt uitgekeken.

Op de training was vrijdag een nieuw gezicht te zien. Alhoewel 'nieuw' in dit geval niet helemaal het juiste woord is. Maarten Stekelenburg loopt sinds deze week stage bij Ajax in het kader van de cursus Coach Betaald Voetbal. De 40-jarige coach, niet te verwarren met zijn keepende naamgenoot, werkte eerder als jeugdtrainer bij Ajax en was tot vorig jaar oktober hoofdcoach van Ajax Cape Town. Eerder was hij als hoofd jeugdopleiding aan de club uit Kaapstad verbonden. Na afloop van de training leverde het een mooi onderonsje op tussen middenvelder Thulani Serero en Stekelenburg. De twee voormalig collega's van Ajax CT zullen elkaar dit seizoen nog vaak tegenkomen in Amsterdam.

Na de oefenwedstrijd tegen SDC Putten (zaterdag om 14:30 uur) genieten de spelers zondag van een vrije dag. Een dag later vertrekt Ajax naar Oostenrijk waar het van 1 tot en met 9 juli verblijft voor een trainingskamp. De internationals sluiten zich op dag van vertrek naar Oostenrijk bij de groep aan.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst