Menu
Tijd voor de verdediging

Tijd voor de verdediging

Het leeuwendeel van de Ajacieden besteedde deze donderdagochtend aan een krachttraining binnen de muren van sportcomplex de Toekomst. Zoniet vier man. Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Daley Blind en Dico Koppers kregen onder een heerlijk voorjaarszonnetje een masterclass voorgeschoteld door Jaap Stam.

Nadat RKC Waalwijk afgelopen zondag van score werd gehouden, hopen de Amsterdammers ook komende zondag in Den Haag geen enkele tegentreffer te incasseren. Om de verdedigers extra bij te spijkeren kregen vier man uit de selectie zoals vaak op donderdag het voorrecht om onder de strikte regie van Jaap Stam de details van verdedigen op wereldniveau tot zich te nemen.

De vleugelaanvallers kregen van Marc Overmars te horen hoe ze de backs het beste konden benaderen. Jody Lukoki stond aan de rechterkant tegenover Dico Koppers, Yener Arica en Mounir El Hamdaoui stonden aan de linkerkant. Het was mooi om te zien hoe snel de verdedigende Ajacieden de tips vertaalden in de praktijk. Met regelmatig een compliment en af en toe een gedetailleerde correctie werkte de defensie een dik uur aan de specifieke tactiek.

Donderdagmiddag staat er een groepstraining op het programma. Dan kunnen de vleugelaanvallers van Ajax 1 proberen of ze de verdedigers die 's ochtends Stam als leermeester hadden nog voorbij komen.

Tekst en foto's: Ajax.nl

De winnaars van woensdag, Ajax A1, terug op eigen terrein. De winnaars van woensdag, Ajax A1, terug op eigen terrein.
Met de tips van Stam op zak verdedigt Van Rhijn El Hamdaoui. Met de tips van Stam op zak verdedigt Van Rhijn El Hamdaoui.
Jaap Stam spijkert Daley Blind nog verder bij. Jaap Stam spijkert Daley Blind nog verder bij.