Menu

Tijd voor 'Het Duel'

De ochtendtraining op de donderdag bestond naast een stevige conditie-oefening uit 'Het Duel'. Niet zozeer de ene ploeg tegen de andere, maar meer de ene speler tegen de andere. Oefeningen voor tweetallen die uitmondden in een klein partijtje.

Met precies tien veldspelers is de groep, gezien het feit dat het een interlandweek is, nog redelijk bezet. Zo hebben de Belgen geen verplichtingen bij de nationale ploeg en hebben de Finse Ajacieden afgezegd, net als de Zweed. Dat scheelt zo al weer zes personen.

Maar Jari Litmanen en Jelle van Damme moesten de groepstraining nog laten voor wat die was en ook Steven Pienaar, Hatem Trabelsi en Wamberto waren elders - in het krachthonk of op De Toekomst - aan het trainen.

Nadat het bij de passingsoefening ging om het verdedigen van je man en zorgen (als spits) dat je uit die verdediging weg kwam, werd de conditie bijgespijkerd. Het is dit seizoen niet zelden voorgekomen dat Ajax in de tweede helft de opponent overrompelde. Voor conditietrainer René Wormhoudt een teken dat zijn trainingen aanslaan.

Ook vandaag moesten de tien aanwezigen stevig aan de bak, of zoals Krol riep 'Doortrekken!!!', sprinten tot het stokje. Na de explosie was het tijd om ontspannen terug te lopen. Als de spelers niet precies wisten hoe dat te doen, konden ze naar Ruud Krol of Ronald Koeman te kijken die zich - als voorbeeld voor de spelers - als een soort wandelende lappenpoppen voortbewogen.

Nadat iedereen had gewerkt aan de lange adem, oefenden de Ajacieden hun lichaamskracht. In tweetallen kregen de spelers opdrachten, zoals tegen de ander opspringen of de loper proberen tegen te houden door de armen om diens middel te slaan. Het leverde komische taferelen op.

De training werd afgesloten met een partij vier-tegen-vier waaraan John O'Brien, Zlatan Ibrahimovic en Wesley Sonck niet deelnamen. Zodat Koeman weer als achtste werd ingezet. En als iemand weet hoe je fysiek kan en moet voetballen is het de trainer zelf wel.

Vanmiddag om kwart voor drie staat de tweede training op het programma.