Menu
Tijd voor ontspanning na droomavond

Tijd voor ontspanning na droomavond

Voor de negende keer op rij proefde koploper Ajax ‘the day after’ de fijne smaak van een overwinning. Na de negende competitiezege op rij (en de vijfde keer op rij de nul) was er donderdagochtend tijd voor ontspanning. Rondom de powerhill op de Toekomst werden een aantal alternatieve spelvormen gedaan. Team Janssen-De Boer won daarbij van de Belgische tandem Vertonghen-Alderweireld.

Na de gezamenlijke warming-up splitste de groep zich in tweeën op. De basisspelers, inclusief Derk Boerrigter, begonnen op het naastgelegen trainingsveld aan een rondo en een aantal uitlooprondes. Voor 'de liefhebbers' werd er vervolgens nog een partij voetvolley georganiseerd. Theo Janssen, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en coach Frank de Boer maakten er een vermakelijke twee-tegen-twee van.

Ook daags na de krachtsinspanningen in Heerenveen droop het fanatisme eraf tijdens het kopvolley. Van slimme balletjes kort over het net (De Boer) tot geplaatste kopballen richting de baseline (Vertonghen); alles werd ingezet om de prestigestrijd te winnen. Team Janssen-De Boer trok na twee sets aan het langste eind. Onder de stralende lentezon koesterde het winnende team de zege. Uiteraard werd er ook nog even nagenoten van de schitterende avond in Friesland. De 5-0 zege op Heerenveen en het puntenverlies van de concurrentie maakten er al met al een droomavond van voor Ajax.

Met nog vijf wedstrijden voor de boeg koestert Ajax inmiddels drie punten voorsprong op AZ. Na de ontspanning van donderdag volgt vrijdag de inspanning richting de volgende belangrijke wedstrijd. Zondag wacht immers alweer de thuiswedstrijd tegen De Graafschap.

Tekst en foto's: Ajax.nl

De maker van de 0-1 vermaakte zich met een partij voetvolley. De maker van de 0-1 vermaakte zich met een partij voetvolley.
De maker van 0-2 straalt van oor tot oor. De maker van 0-2 straalt van oor tot oor.
Ook de maker van de 0-3, 0-4 en 0-5 beschikte 'the day after' over een goed humeur. Ook de maker van de 0-3, 0-4 en 0-5 beschikte 'the day after' over een goed humeur.
Kolbeinn Sigthórsson koestert zijn tweede invalbeurt op rij. Hij is klaar voor de finale van het seizoen. Kolbeinn Sigthórsson koestert zijn tweede invalbeurt op rij. Hij is klaar voor de finale van het seizoen.
Derk Boerrigter maakte net als Gregory van der Wiel zijn rentree tegen sc Heerenveen. Derk Boerrigter maakte net als Gregory van der Wiel zijn rentree tegen sc Heerenveen.
Kenneth Vermeer hield voor de vijfde keer op rij de nul. Kenneth Vermeer hield voor de vijfde keer op rij de nul.
Een trotse Frank de Boer geniet tijdens het voetvolley. Een trotse Frank de Boer geniet tijdens het voetvolley.
Team Vertonghen-Alderweireld moest het afleggen tegen Janssen-De Boer. Team Vertonghen-Alderweireld moest het afleggen tegen Janssen-De Boer.
Toby Alderweireld vatte de nederlaag sportief op. Toby Alderweireld vatte de nederlaag sportief op.