Menu
'Tikkie-Takkie' tijdens de training

'Tikkie-Takkie' tijdens de training

Meermaals klonk de stem van Frank de Boer donderdagochtend over het trainingsveld. Hij schotelde tijdens de training zijn spelers verschillende positiespelen voor en gaf daarbij de nodige aanwijzingen.

Ajax trainde met een grote groep. Maar liefst 24 spelers stonden op het trainingsveld. Helaas kan Frank de Boer zondag van die 24 spelers er twee in elk geval niet opstellen. Ricardo van Rhijn en Daley Blind zijn beiden geschorst.

Het grootste gedeelte van de Ajax-training stond in het teken van positiespelen. De focus tijdens deze oefeningen lag op creativiteit, concentratie en samenwerking. Spelers moesten zo snel mogelijk hun positie innemen, omschakelen en elkaar coachen. Veelvuldig hoorde je dan ook de nodige aanwijzingen, zoals die van de Deense middenvelder Christian Poulsen in onvervalst Nederlands: ,,Kaats, kaats!"

Sommige oefeningen werden oogstrelend uitgevoerd en leken op waar 'tikkie-takkie' voetbal. Soms legde Frank de Boer een oefening stil. Dan gaf hij zijn oordeel over de beslissing van één van de spelers. Moest de speler in kwestie snel combineren of juist de bal vasthouden?

Na afloop van de training bleef nog een grote groep spelers achter op het trainingsveld. Zij trainden onder meer op hun traptechniek. Kolbeinn Sigthórsson schoot enkele vrije trappen feilloos in het doel. Vrijdag staat er opnieuw een training op het programma.

Frank de Boer spreekt zijn spelers toe. Zondag wacht ADO. Frank de Boer spreekt zijn spelers toe. Zondag wacht ADO.
Björn Rekelhof legde Davy Klaassen, Joël Veltman, Lasse Schöne, Jasper Cillessen en Nicolai Boilesen enkele oefeningen voor met de 'medicine ball'. Björn Rekelhof legde Davy Klaassen, Joël Veltman, Lasse Schöne, Jasper Cillessen en Nicolai Boilesen enkele oefeningen voor met de 'medicine ball'.
Cillessen springt over het hekje. Cillessen springt over het hekje.
Ricardo Kishna controleert de bal. Ricardo Kishna controleert de bal.
Tussen de oefeningen door werd er gepauzeerd. Tussen de oefeningen door werd er gepauzeerd.
Bojan in de achtervolging op Veltman. Bojan in de achtervolging op Veltman.
Na de training bleven nog enkele spelers op het trainingsveld om onder andere te werken aan hun traptechniek. Onder meer Davy Klaassen, Lasse Schöne en Kolbeinn Sigthórsson oefenden op vrije trappen. Na de training bleven nog enkele spelers op het trainingsveld om onder andere te werken aan hun traptechniek. Onder meer Davy Klaassen, Lasse Schöne en Kolbeinn Sigthórsson oefenden op vrije trappen.