Menu

Tim de Cler opgelucht met AZ-contract

Tim de Cler stelde zich onlangs voor aan de supporters van AZ op de website van de Alkmaarse club. De verdediger die vorige week van Ajax naar AZ overstapte zei onder meer dat hij al een tijdje voelde aankomen dat zijn tijd bij Ajax voorbij was.

,,In totaal heb ik elf jaar bij Ajax gevoetbald. Dat was een hele lange periode, maar ik wist al geruime tijd dat ik het Amsterdamse hoofdstuk af zou gaan sluiten. Ik kwam niet aan spelen toe en was veroordeeld tot het tweede elftal," aldus De Cler op www.az-alkmaar.nl .

,, De grootste opluchting is dat de onzekerheid voorbij is en dat ik eindelijk weer aan spelen toekom. En ik moet zeggen, de club AZ heeft de afgelopen dagen een heel goede indruk op me gemaakt.’

Dat hij zich goed voelde bleek eigenlijk direct in het eerste oefenduel van AZ. Tim de Cler scoorde namelijk in zijn debuutwedstrijd tegen ADO Den Haag. Daarover zei hij: ,,Het is natuurlijk lekker als je goed speelt in je eerste wedstrijd, en zeker als je scoort, maar het moet in de competitie gebeuren."

Op 19 oktober komt Tim de Cler al weer terug naar Amsterdam. Niet als speler van Ajax, maar als tegenstander. Op die zaterdagavond staat namelijk Ajax-AZ op het programma.