Menu
Tim Krul op huurbasis naar AZ

Tim Krul op huurbasis naar AZ

Ajax, AZ en Newcastle United hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van Tim Krul aan AZ. Krul kwam afgelopen zomer op huurbasis van Newcastle United naar Ajax. De overeenkomst tussen Ajax, Newcastle United en Krul kende aanvankelijk een looptijd van tien maanden, tot en met 30 juni 2017. De verhuur aan AZ is per direct en loopt eveneens tot en met 30 juni 2017.

Tim Krul werd op 3 april 1988 geboren in Den Haag. De doelman vertrok op 17-jarige leeftijd naar Engeland. Afgelopen zomer huurde Ajax Krul van Newcastle United, waar hij herstellende was van een kruisbandoperatie. Sinds de doelman volledig fit is kwam hij zes keer in de Jupiler League uit voor Jong Ajax.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars: ,,Ook al hebben we liever drie Eredivisiewaardige keepers in de A-selectie, ik denk dat dit voor iedereen het beste is. Newcastle wil graag dat hij speelminuten maakt en Tim zelf wil na zijn lange revalidatie ook wedstrijden keepen op een zo hoog mogelijk niveau. Andre Onana heeft zich de afgelopen maanden erg goed ontwikkeld en zijn plaats onder de lat afgedwongen. Dat was voor Tim een erg lastige situatie, al hebben we daar nagenoeg niks van gemerkt want hij heeft zich professioneel opgesteld. Het is jammer dat het zo gelopen is. Wij wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees

Thanks to the team, staff and fans of @afcajax for helping me a lot the past months, getting fitter than ever.

Een foto die is geplaatst door Tim Krul (@timkrulofficial) op