Menu

Timisela bij onder 19 na tien minuten van het veld gedragen

Michael Timisela, speler van Ajax A1, heeft donderdagavond slechts tien minuten mee kunnen spelen met Oranje onder 19 jaar tegen de Oekraïne. Toen kreeg hij al een doodschop. Volgens de berichtgeving op de KNVB website blijkt de blessure mee te vallen. Oranje won met 2-1.

Het was een zwaarbevochten zege in het bikkelharde duel. Drie rode kaarten moest de scheidsrechter in het Portugese stadion Trofenso stadion trekken, waarvan één voor een Nederlandse speler, Hedsey Stuart van Vitesse. Michael Timisela was na rust ingevallen voor zijn clubgenoot Robbert Schilder maar lang genieten van die invalbeurt bij een 0-0 stand kon hij niet. Tien minuten duurde zijn optreden voordat hij de wedstrijd werd uitgeschopt. In dezelfde minuut kwam Oranje op voorsprong door een doelpunt van NEC-speler Rutger Worm. Na de gelijkmaker zorgde ADO-speler Wesley Verhoek met een prachtige goal voor de overwinning. Behalve Schilder en Timisela deed ook Tom Kalkhuis mee. Hij viel in voor de onfortuinlijke Timisela.

Een dag eerder stonden alle drie de Ajacieden in de basis, maar kwam het team -19 niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Oostenrijk. Toch kan Nederland het vierlandentoernooi nog winnen. Dan moet er zaterdag wel worden afgerekend met het sterke gastland Portugal.