Menu
‘Timisoara is een gevaarlijke ploeg’

‘Timisoara is een gevaarlijke ploeg’

Ajax neemt het donderdagavond in de eerste groepswedstrijd van de Europa League op tegen FC Timisoara, een relatief onbekende club. ,,Ik ken wat mensen in Roemenië en zij mij hebben geïnformeerd over Timisoara'', zegt trainer Martin Jol tijdens de persconferentie een dag voor de wedstrijd.

Het Roemeens voetbal wordt steeds beter, vindt Jol. ,,De Roemenen timmeren aan de weg. Het voetbal in Roemenië zit in een lift.’’ Maar wat weet Jol van FC Timisoara? ,,Ze hebben goede spelers’’, antwoordt Jol. ,,Timisoara heeft in de voorronde Champions League gespeeld, maar is er net niet doorheen gekomen. Het is een gevaarlijke ploeg die snel countert.’’

Ook Gregory van der Wiel, die Jol bijstaat tijdens de persbijeenkomst, denkt dat het een gevaarlijke ploeg is. ,,Timisoara mag zeker niet worden onderschat. Ik denk dat ze een beetje inzakken en op de counter gaan loeren.’’

Jol moet voor het Europa League-duel van donderdag een aantal spelers missen. ,,Mitchell Donald is ziek. Eyong Enoh is geblesseerd. Hij heeft zijn lies verrekt en is een paar weken uitgeschakeld. Marko Pantelic heeft een licht gekneusde enkel, maar het is niet zo dat hij niet kan spelen.’’ Dennis Rommedahl, die lichte pijntjes had na het voltooien van de interlands met Denemarken, kan weer spelen.

In de wedstrijd tegen Timisoara zal er wat arbitrage betreft een verandering zijn. De UEFA stelt twee extra officials aan om zaken in het strafschopgebied in de gaten te houden. In totaal staan er zes scheidsrechters op het veld. De vijfde en zesde official nemen plaats achter de doellijn. ,,Het gaat wel heel druk worden’’, zegt Jol. ,,Maar het is misschien een voordeel. Ik hoop alleen dat het niet chaotisch wordt.’’

De aftrap van de wedstrijd is in de Amsterdam ArenA om 19.00 uur. Voor dit duel zijn nog kaarten verkrijgbaar. Speciaal voor het duel tegen Timisoara kunnen supporters profiteren van een unieke actie: wie een kaartje koopt voor de lange zijde van de ArenA krijgt het tweede toegangsbewijs voor de halve prijs!

Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop


De Ajacieden trainden woensdag voornamelijk achter gesloten deuren. De laatste oefensessie voor het duel met Timisoara was een kwartier voor het einde toegankelijk voor de pers. De Ajacieden trainden woensdag voornamelijk achter gesloten deuren. De laatste oefensessie voor het duel met Timisoara was een kwartier voor het einde toegankelijk voor de pers.

Marko Pantelic heeft aan zijn debuut tegen NAC een blauwe plek en een lichte kneuzing aan zijn enkel overgehouden. Marko Pantelic heeft aan zijn debuut tegen NAC een blauwe plek en een lichte kneuzing aan zijn enkel overgehouden.

 

Maarten Stekelenburg in actie. Maarten Stekelenburg in actie.

 

Een lachende Vurnon Anita. Een lachende Vurnon Anita.

 

Gabri, die herstellende is van een achillespeesblessure, trainde op het achterste veld van de Toekomst met fysiotherapeut Pim van Dord. Gabri, die herstellende is van een achillespeesblessure, trainde op het achterste veld van de Toekomst met fysiotherapeut Pim van Dord.