Menu

Timmer blijft in Hierden

Henk Timmer kende een bewogen jaar. Vorig seizoen won hij nog de UEFA Cup met Feyenoord, het nieuwe seizoen keept hij bij Ajax. Hij moest tegen Inter in de Champions League de geblesseerde Stekelenburg vervangen, maar heeft een contract bij AZ.

Hoe vier je Kerst en/of Oud en Nieuw?
,,Kerst en Oud en Nieuw houd ik ook heel simpel. Ik vier het gewoon thuis en we gaan lekker uit eten met ouders en schoonouders. Oud en Nieuw vier ik met mijn beste vriend en zijn vriendin en mijn vrouw. Met z’n vieren gaan we na twaalven de buurt door, biertje drinken. Gewoon gezelligheid. Hierden is nog echt een dorp, niet dat hectische. We hebben ieder jaar de traditie om op oudejaarsdag ‘het vat leeg te drinken’. Zo noemen ze dat. Dan ga je naar je stamkroeg en drink je een biertje. Verder is er live muziek.”

Wat was voor jou het belangrijkste in 2002, sportief en privé?
,,Prive heb ik een dochtertje gehad. Dat was mijn eerste, een fantastische ervaring. Ze heet Isa. Op sportief gebied natuurlijk de UEFA Cup met Feyenoord en de Champions-Leaguewedstrijden met Ajax waren apart. Dat zijn mooie dingen. Twee jaar geleden dacht ik nog gewoon dat ik vijf jaar bij AZ zou keepen. Maar alles is veranderd. Leuk om mee te maken.”

Wat zijn je verwachtingen voor 2003?
,,Ik heb net een boerderij gekocht in Hierden. Ik blijf sowieso tot juni bij Ajax. Daarna begint het nieuwe seizoen en ik heb dan nog twee jaar een contract bij AZ. Ik wil dan graag naar een club waar ik wel het hele jaar speel en geen gedoe heb met geldzaken of wat dan ook. Maar je weet nooit wat er allemaal gaat gebeuren.’’

Met wie zou je graag champagne willen drinken?
,,Ja, wanneer? Met oud en nieuw of gewoon in het algemeen? In het algemeen met Bridget van BNN. Dat vind ik wel een leuke vrouw. Beetje ouwehoeren. Een leuke meid om te zien.”