Menu

Timmer en De Cler verwachten aantrekkelijk duel

Henk Timmer en Tim de Cler stonden niet zo lang geleden nog in Ajax-shirt tegen de Alkmaarders in het veld. Inmiddels is dat hoofdstuk afgesloten en zijn beiden in dienst bij AZ, dat zondag Ajax op bezoek krijgt. ,,Een lastige wedstrijd", weet linksback De Cler uit ervaring. ,,Wél een aantrekkelijk duel", schat de doelman in. ,,Maar het kan alle kanten op", verkondigt De Cler op zijn beurt een voetbalwijsheid.

De Cler verklaart zich nader. ,,Als wij een goede dag hebben, kunnen we van iedereen winnen." Dat heeft AZ deze competitie al meer dan eens laten zien. De Cler: ,,Het zal er in Alkmaar anders aan toe gaan dan in de ArenA. We hebben nieuwe kansen. Dat we toen verloren door die strafschop was misschien nog een week nadien zuur, maar dat speelt nu helemaal niet meer. We zijn de laatste tijd goed bezig en we moeten die lijn doorzetten."

Dat hijzelf tot twee maal toe in Amsterdam het laatste fluitsignaal niet haalde omdat hij door de scheidsrechter van het veld werd gestuurd, zegt hem nu ook niet meer zo veel. ,,Dat speelt geen enkele rol. Ik wil winnen van Ajax. Iedereen wil winnen van Ajax. Wij moeten echter zorgen dat we Europees voetbal halen, dat is het belangrijkste."

En dat ziet er op het moment goed uit voor de Alkmaarders, weet Henk Timmer, ook al zo'n voormalig Ajacied. ,,Aan het einde van de competitie staat iedereen op de plaats die hij verdient. Soms heb je tijdens het seizoen geluk, soms heb je pech in een wedstrijd, maar aan het einde kan je dat allemaal tegen elkaar wegstrepen. Wij staan niet voor niets vierde. We spelen aantrekkelijk voetbal. Dat we zo hoog staan, is vooral de verdienste van Co. Hij is een goede trainer en laat het elftal beter spelen. Hij heeft voor duidelijkheid gezorgd. Hij kijkt altijd hoe we aanvallend het beste kunnen spelen."

Zo ook aanstaande zondag. Aan de vrijdagtraining te zien gaat AZ opnieuw met een offensieve ploeg van start. ,,AZ en Ajax zijn twee aanvallende ploegen", aldus Timmer. ,,Dat betekent dat het een leuke wedstrijd wordt. Wij willen het publiek vermaken. Negen van de tien ploegen zullen zich ingraven tegen Ajax. Wij niet."

Net als Tim de Cler zegt Henk Timmer dat de uitwedstrijd in de ArenA niet meer leeft in de groep. ,,Dat is een gepasseerd station. We weten allemaal dat Ajax meer kwaliteit heeft dan wij. Wij moeten het hebben van hard werken en het als team goed doen. Dat Ajax kampioen wordt had ik wel verwacht, maar wij hadden er ook tussen kunnen staan. Als we die wedstrijd in Amsterdam niet hadden verloren hadden we dicht bij Ajax gestaan."

De wedstrijd in Alkmaar begint zondag om 12.30 uur.