Menu

Timmer wil steentje bijdragen aan Ajax-succes

Henk Timmer trainde donderdagmiddag voor het eerst met Ajax mee. De doelman van AZ is aan de selectie toegevoegd omdat Joey Didulica en Bogdan Lobont voorlopig zijn uitgeschakeld wegens blessures. Timmer heeft er zin in: ,,Het is fijn eindelijk weer eens lekker te keepen."

De afgelopen dagen waren voor de kersverse Ajacied druk. ,,Zo sta ik nog te trainen met AZ en zo hoor ik in de auto dat Ajax belangstelling heeft. Het was behoorlijk hectisch. De uiteindelijke transfer heeft drie dagen geduurd. Ik hoefde niet lang na te denken over Ajax. Ik had hier natuurlijk nooit op gerekend, maar het is een mooie verrassing. Want dat Ajax uitstraling heeft, hoef je niemand te vertellen."

Ook vorig seizoen was Timmer al uitgeleend door AZ. Toen kwam de Zwollenaar bij Feyenoord terecht, keepte daar een wedstrijd in de Champions League en twee competitiewedstrijden. Waaronder tegen AZ.

Mocht hij morgenavond al debuteren voor Ajax in het tweede, dan zal dat eveneens tegen zijn oude club AZ zijn. ,,Met Feyenoord wonnen we met 3-1 van AZ en stopte ik een penalty. Dat was lekker. Nu zal ik mijn best doen bij Ajax."

In de seizoenvoorbereiding van de Alkmaarse formatie keepte Timmer bijna alles. ,,Dat had ook te maken met blessures en ziekte van Oscar Moens, maar misschien was ik wel eerste keeper geworden daar."

Tijdens de interviews liet Timmer regelmatig doorschemeren dat hij blij is weer eens lekker te trainen. Was het zo beroerd bij AZ, vroegen wij ons af? ,,Nee, het was niet rot. We waren bijna een vriendenploeg. Maar ik werd destijds gehaald als opvolger van Moens. Slechts een trainer heeft zich daaraan gehouden."

Die trainer was Gerard van der Lem. ,,We bellen elkaar nog regelmatig. Ik vind hem een fantastische man, een soort vaderfiguur voor mij. Maar ik hoop niet dat ik hem met de trainingen op het veld vaak tegenkom, want dan zit ik in het verkeerde elftal."

Met Maarten Stekelenburg gaat Henk Timmer de concurrentieslag aan om eerste keeper te worden. ,,Ik ga keihard mijn best doen. Het risico dat ik na de winterstop de vierde doelman ben, durf ik wel te nemen. Bij Feyenoord lukte het goed, dus waarom zou het bij Ajax niet lukken? Als ik het op de training goed doe, kan ik mezelf wel in het team spelen."