Menu

Tips en trucs op 1ste Voetbaldag

De eerste Ajax Kids Club Voetbaldag vond woensdagmiddag plaats. Sportcomplex de Toekomst was daarom voor even het domein van ruim 1000 Ajax-kids. Daar konden de jeugdige Ajacieden zich vermaken met allerlei voetbalspelletjes, zoals de clinics, de Cruyff Games, het Predator Park en de Mini Games.


Al vroeg stroomde het sportcomplex vol met ongeduldige Ajax-kids. Alle deelnemers kregen bij binnenkomst een speciaal Ajax Kids Club-blad over deze Voetbaldag. Daarin konden zij lezen dat er veel te doen was op de terreinen van de Toekomst.


Ruim 1000 kids hadden zich opgegeven voor één van de vijf clinics. Ze konden kiezen uit een voetenwerk-, hoofdwerk-, strafschop-, trucjes- of keepersclinic. En van wie konden zij dit beter leren dan van de trainers van de Ajax Jeugdopleiding...


Maar met zoveel deelnemers konden de trainers dit niet alleen. Gelukkig wilden de kampioenen van Ajax 1 en Jong Ajax heel graag assisteren. Naast heel veel plezier, hebben de Ajax-kids veel tips gekregen van hun idolen. De Ajacieden konden het natuurlijk niet laten zelf hun kunstjes te vertonen.


De Johan Cruyff Foundation introduceerde de Cruyff Games op de Ajax Kids Club Voetbaldag. Door hieraan mee te doen konden de kids op een speelse manier ervaren hoe het is om met een handicap te sporten. Zo was er blindenvoetbal, een astma hindernisbaan, mikfrisbee, zitvolleybal en dovenvoetbal. Voor meer informatie over de Cruyff Foundation:www.cruyff-foundation.org .


Voor een partijtje 6-tegen-6 moest je bij de Ajax Kids Club Mini Games zijn. Als echte kampioenen gingen de deelnemende teams voor de volle winst.


In het adidas Predator Park konden alle kids de nieuwste voetbalschoenen en ballen uittesten op een parcours. Dribbelen, vrije trappen nemen, hooghouden en natuurlijk een partijtje spelen.


Stichting Only Friends verzorgde voor alle kids speciale trainingen op het hoofdveld. Natuurlijk werden alle tips gelijk gebruikt in de wedstrijd die na de training volgde. Stichting Only Friends biedt de sport voetbal aan aan kinderen met een handicap. Wil je hier meer over weten? Surf dan naar www.onlyfriends.nl.


Natuurlijk kon ook iedereen op de foto met de gloednieuwe Kampioensschaal. Sommigen wilden zelfs even een kusje geven, want dat hebben ze hun idolen ook zien doen...


Na een partijtje 'echt' voetballen konden de kids ook uitproberen hoe het is als je een poppetje bent in een tafelvoetbalspel. Verder kon er ook nog getest worden hoe hard een voetbalschot nu eigenlijk gaat.


Na de clinics deelden de spelers natuurlijk ook handtekeningen uit. De kinderen kwamen met handtekeningenboekjes, shirts, petjes en agenda's op de spelers afgerend. Er zijn zelfs handtekeningen op armen en blote buiken gezet!


Lucky was ook de hele dag aanwezig om wat te leren van de trainers en spelers. Af en toe ging het iets te snel voor hem en ging hij lekker op alle andere velden kijken. En net als de spelers moest hij veel handtekeningen zetten.


Na afloop werd door Algemeen directeur Arie van Eijden de cheque aan de Johan Cruyff Foundation overhandigd. Carole Thate, directeur van de Cruyff Foundation, gaf aan dat zij dit bedrag gaat gebruiken voor de vele projecten voor gehandicapte en minder kansrijke jongeren in Nederland, Europa en een aantal ontwikkelingslanden.