Menu
Titel ineens ver weg voor Ajax Vrouwen

Titel ineens ver weg voor Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen zijn er maandagavond niet in geslaagd de landstitel te veroveren. Bij winst op FC Twente was het kampioenschap een feit, maar het team van Ed Engelkes ging onderuit: 1-0. Met nog één wedstrijd te gaan is Twente de nieuwe koploper.

Door de zege in Hengelo maakt FC Twente het gat van drie punten met de Ajax Vrouwen in één keer goed. En dankzij een veel beter doelsaldo (+21) pakken de Tukkers ook meteen de leiding in de Eredivisie Vrouwen. FC Twente speelt vrijdag uit tegen hekkensluiter PEC Zwolle, Ajax neemt het thuis op tegen PSV, de nummer drie op de ranglijst. Winnen beide ploegen, dan is de titel zo goed als zeker voor FC Twente.

Slechte start
De nederlaag was vooral te wijten aan een uiterst slechte start. Al na tien minuten nam Twente de leiding. Renate Jansen verlengde een kopbal van Ellen Jansen en tekende zo voor de openingstreffer. De jacht op de gelijkmaker kwam niet echt van de grond, dus besloot trainer Ed Engelkes al vroeg te wisselen. Na een half uur maakte Inessa Kaagman plaats voor Liza van der Most. Ajax kreeg iets meer grip, maar speelde te slordig om de wedstrijd te doen kantelen.

De basiself van Ajax.
De basiself van Ajax.
Inessa Kaagman maakte de eerste helft niet vol.
Inessa Kaagman maakte de eerste helft niet vol.
Lois Oudemast in duel met haar tegenstander.
Lois Oudemast in duel met haar tegenstander.
Marjolijn van den Bighelaar komt hoog boven iedereen uit.
Marjolijn van den Bighelaar komt hoog boven iedereen uit.
Petra Hogewoning wint het luchtduel.
Petra Hogewoning wint het luchtduel.

Druk opvoeren
De tweede helft begon een stuk beter. Ajax voerde de druk op en kreeg kansen via Marjolijn van den Bighelaar (kon van dichtbij net niet uithalen), Petra Hogewoning (afstandschot), Tessel Middag (schot op de lat!) en Desiree van Lunteren (gleed bal naast). Maar hoewel Ajax de ploeg was die het meest aanspraak maakte op een doelpunt, bleef Twente met name uit de omschakeling ontzettend gevaarlijk.

Slotstuk
Het bleef spannend tot diep in blessuretijd. Er gebeurde van alles (er was zelfs nog een scheidsrechterswissel), maar gescoord werd er niet meer. Het kampioenschap is nog niet beslist, maar de titel lijkt ver weg voor de Ajax Vrouwen.

FC Twente - Ajax Vrouwen 1-0 (1-0). 11. R. Jansen 1-0

Ajax Vrouwen: Sarasola; Van Lunteren, Koster, Van Dongen, Hogewoning, Oudemast (76. Zeeman), Kaagman (31. Van der Most), Middag, Pieëte (65. Versteegt), Bakker, Van den Bighelaar

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees