Menu
Titel levert positieve effecten op

Titel levert positieve effecten op

De dertigste landstitel levert Ajax veel positieve effecten op. Het behalen van de derde ster heeft er onder andere toe geleid dat er een wachtlijst is voor seizoenkaarten. Ook de verkoop van business seats en skyboxen is sinds het kampioenschap enorm aangetrokken. De Official Ajax Fanshop draait eveneens overuren.

De derde ster heeft tot een ware hype onder supporters geleid. Het symbool van dertig kampioenschappen keert overal terug. De vraag naar shirts en artikelen met de derde ster is groot in de Official Ajax Fanshop. Iedere supporter wil de trots van de landstitel op die manier optimaal uitdragen. Ook zijn er aardig wat fans die inmiddels over een kampioenstatoeage beschikken.

De ochtend na het kampioenschap was ook het Ajax-aandeel op de effectenbeurs aanmerkelijk gestegen. Die stijgende lijn is ook te zien bij de kijkcijfers van Ajax TV. Alle items die rondom Ajax - FC Twente en de huldiging op het Museumplein zijn gedraaid, worden nog steeds goed bekeken. Daarnaast zorgen de kampioensbijlages van kranten en tijdschriften - waaronder de Voetbal International die woensdag uitkomt - voor veel positieve publiciteit over Ajax.

Voordat de (meeste) spelers van het kampioenselftal van een welverdiende vakantie kunnen genieten, wacht de landskampioen eerst nog een oefentrip naar de Verenigde Staten. Donderdag vertrekt Ajax naar Washington DC, waar 22 mei een oefenwedstrijd tegen DC United op het programma staat. Drie dagen later oefent het team van Frank de Boer in Portland tegen de Portland Timbers.

De trip van Ajax in Amerika zal de komende dagen uitgebreid worden belicht door Ajax.nl, Ajax TV en Twitter @Official_Ajax. Ook op Facebook en Hyves is de kampioen van Nederland te volgen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Nagenieten van de landstitel op Ajax TV