Menu
Titel uit zicht voor Ajax Vrouwen

Titel uit zicht voor Ajax Vrouwen

Nog zonder Anouk Hoogendijk, die geblesseerd van het Nederlands elftal terugkeerde, moesten de Ajax Vrouwen in eigen huis Standard Luik zien te bedwingen. Het was een alles-of-niets wedstrijd. Het werd niets. De Belgisch kampioen won met 0-2.

Er stonden deze vrijdagavond grote belangen op het spel. Niet alleen op, maar ook langs het veld. Voor de wedstrijd vroeg Noord-Hollander Yoeri namelijk zijn Isabel ten huwelijk. Een plechtig moment waar de organisatie rond de Ajax Vrouwen voor het eerst en laatst medewerking aan verleende. Gelukkig zei Isabel 'ja'.

Maar na het ongebruikelijke doch emotionele tafereel, ging het vrijdagavond toch echt om het voetbal. Inzet was de titelaspiraties nog enigszins in leven te houden en te zorgen dat Twente de strijd om het landskampioenschap - en dus het Champions League ticket - niet voortijdig in hun voordeel kon beslissen. Er restte de Ajax Vrouwen slechts één opdracht: winnen van Standard Luik. In België lukte dat niet. Een slechte wedstrijd van Amsterdamse zijde werd terecht met 1-0 verloren.

In Amsterdam werd het dus zelfs 0-2. Aan die nederlaag hing een grote pechfactor. Pech had Laura du Ry toen zij in botsing kwam met Sanne Schoenmakers en trainer Engelkes haar enige tijd later gedwongen moest wisselen. En ook in de slotfase van de eerste helft, waarin Standard Luik Ajax de wil had opgelegd, ging er een Ajax-speelster geblesseerd van het veld. Merel van Dongen liep bij een woeste actie van een speelster van Luik een hoofdwond op. Omdat het tegen de rust liep, wachtte Engelkes de wissel even af want wellicht zou Van Dongen in de tweede helft weer speelklaar zijn. Dat was niet het geval en wrang genoeg kwam Standard Luik juist in die ondertal-situatie van Ajax in de verlenging op voorsprong. Ubachs leek de bal nog uit haar doel te slaan, maar de inzet van Coutereels had de doellijn ruimschoots gepasseerd, 0-1.

Van de basisploeg moest Engelkes er al twee gedwongen wisselen door blessures. Van de basisploeg moest Engelkes er al twee gedwongen wisselen door blessures.

In de tweede helft probeerden de Ajax Vrouwen het wel maar er lukte bitter weinig op het hoofdveld van de Toekomst. Daphne Koster, die haar eerste basisplaats toebedeeld kreeg na de geboorte van haar dochter Sanne, werd in de 67e minuut gewisseld. Spits Eshly Bakker kwam voor de verdedigster in de plaats. Standard Luik diende de thuisploeg echter zeven minuten later de genadeslag toe. Toen de bal in de zestien meter voorbij ging aan vier Ajacieden was het voor Wullaert een koud kunstje om te scoren, 0-2. Pas daarna liet Ajax bij vlagen zien dat ze wel degelijk goed kunnen voetballen, maar toen was het te laat. ,,We zijn op alle fronten afgetroefd", gaf Engelkes na afloop eerlijk toe. ,,We waren niet in staat om in de eerste fase de bal te houden door de druk van Standard Luik. Dat konden we niet omdraaien. We waren slordig en maakten de verkeerde keuzes. Ik kan helaas niets anders zeggen dan dat de overwinning van Standard Luik terecht was. Er kan een streep door het kampioenschap en we moeten ons richten op de beker."

Opstelling Ajax Vrouwen: Du Ry (26. Ubachs); Van der Most, Van Dongen (46. Marees), Koster (67. Bakker), Hogewoning; Middag, Van Lunteren, Oudemast; Pieëte, De Ridder, Van den Heiligenberg

Voor de topper in de BeNe League was er - voor het eerst en voor het laatst - een huwelijksaanzoek. Voor de topper in de BeNe League was er - voor het eerst en voor het laatst - een huwelijksaanzoek.
Marlous Pieëte had, net als haar teamgenoten, een lastige avond. Marlous Pieëte had, net als haar teamgenoten, een lastige avond.
Hier heeft de bal de doellijn al gepasseerd, 0-1 voor Standard Luik. Hier heeft de bal de doellijn al gepasseerd, 0-1 voor Standard Luik.
Van Lunteren torent boven haar opponente Sanne Schoenmakers uit. Van Lunteren torent boven haar opponente Sanne Schoenmakers uit.
Steun genoeg voor Ajax in de topper in de BeNe League. Steun genoeg voor Ajax in de topper in de BeNe League.
Loïs Oudemast haalt uit. Loïs Oudemast haalt uit.
In de slotfase versterkte Eshly Bakker de aanvalslinie. In de slotfase versterkte Eshly Bakker de aanvalslinie.
Maar het mocht niet baten. Ajax verloor en trainer Engelkes druipt teleurgesteld af. Maar het mocht niet baten. Ajax verloor en trainer Engelkes druipt teleurgesteld af.
Chantal de Ridder werd gekozen tot Ajacied van de Wedstrijd. Chantal de Ridder werd gekozen tot Ajacied van de Wedstrijd.