Menu
Titels lonken voor jeugdteams

Titels lonken voor jeugdteams

Bij Ajax kunnen deze week de nodige titels behaald worden. Woensdagavond speelt de F1 tegen DWS om het kampioenschap. Ajax A2 kan zaterdag de strijd om de titel beslissen.

De F1 kan woensdagavond kampioen worden. De F1 kan woensdagavond kampioen worden.

Ajax F1 kan woensdagavond na de B1, C1, C2, D3 en de Veteranen de zesde kampioen van het seizoen worden. De pupillen van trainer Dennis de Haan moeten in de uitwedstrijd tegen DWS E1 één punt pakken om de titel veilig te stellen. Tegenstander DWS neemt de vierde plaats in op de ranglijst.

Zaterdag zijn er meerdere kanshebbers om de titel te veroveren. Ajax A2 is vooralsnog het enige elftal dat in het weekend het kampioenschap in eigen hand heeft. De formatie van trainer Gery Vink speelt zaterdag op de Toekomst het laatste competitieduel van het seizoen tegen Stormvogels/Telstar A1. Koploper Ajax heeft één punt voorsprong op Vitesse, de enig overgebleven concurrent. Om zeker te zijn van de titel moet Ajax dus winnen.

Ajax D1 kan ook zaterdag kampioen worden, maar dan moet wel eerst donderdag Feyenoord D1 verslagen worden. Lukt dat, dan nemen de Ajacieden de eerste plaats op de ranglijst over van AZ. Als dan in het weekeinde in de seizoensafsluiter tegen Alphense Boys D1, ook nog drie punten worden gehaald, kan het feest losbarsten voor het team van Frank de Boer.

De titel is ook in zicht voor Ajax E2. De formatie van Casimir Westerveld staat met nog twee wedstrijden te spelen, drie punten voor op nummer twee RAP. Als er Ajax zaterdag wint van hekkensluiter DWS D6, kan RAP alleen nog maar in puntentotaal gelijk komen met de Amsterdammers. Het doelsaldo van Ajax is zoveel beter dan van RAP, dat er bij winst gesproken mag worden van een officieuze titel. Laat RAP woensdag of zaterdag punten liggen, dan kan de E2 dit weekend ook officieel de titel opeisen.

De kampioenswedstrijden van de A2 (14.30 uur), D1 (11.00 uur) en - wellicht - de E2 (09.30 uur) worden allemaal gespeeld op de Toekomst. Iedereen is welkom om de Ajacieden aan te moedigen.