Menu
Tobiasen kijkt mee bij Ajax

Tobiasen kijkt mee bij Ajax

Ajax werkte dinsdagochtend een ontspannen training af in aanloop naar RKC. Een opvallende aanwezige tijdens de training was Ole Tobiasen. De voormalig Ajacied loopt in het kader van de cursus Coach Betaald Voetbal deze week stage bij Ajax.

De ploeg van Frank de Boer wacht deze week een druk programma. Ajax treedt woensdag in Waalwijk aan tegen RKC en zondag in Arnhem tegen Vitesse. Als beide duels worden gewonnen, én Feyenoord verspeelt ergens deze week punten, is Ajax kampioen. Maar zover is het natuurlijk nog niet. De Boer concentreert zich zoals altijd op de eerst volgende wedstrijd en focust zich nu op een goed resultaat tegen RKC.

Ole Tobiasen maakt sinds maandag van dichtbij mee hoe de selectie zich voorbereidt op de beslissende fase van het seizoen. 's Ochtends sluit hij aan bij de technische staf van het eerste, 's middags loopt hij mee met de jeugdtrainers. Tobiasen, die in 1998 zelf kampioen werd met Ajax, bemerkt nog weinig kampioensspanning bij Ajax 1. ,,De sfeer binnen de spelersgroep is uitstekend, de spelers zijn heel ontspannen. Uiteraard leeft het mogelijke kampioenschap wel, maar je ziet het niet terug op het veld”, aldus de voormalig verdediger.

De Deen is te spreken over het huidige Ajax. ,,Na zo veel achtereenvolgende kampioenschappen ben je normaal gesproken de gebeten hond. Daarom vind ik het knap dat dit elftal, met zo veel jonge spelers, opnieuw kampioen kan worden.”

De aanwezigheid van de Deense enclave (Fischer, Poulsen, Boilesen, Schöne, Andersen) bij Ajax maakt Tobiasen trots. ,,Het is leuk dat er zoveel Denen rondlopen bij Ajax. Als ik bij Ajax ben, kunnen we onderling Deens praten en een dolletje maken. Voor het Deense nationale elftal is het daarnaast positief dat er zoveel Deense spelers bij Ajax voetballen.”

Tobiasen heeft de cursus Trainer-Coach I afgerond en is momenteel in Denemarken bezig met de cursus Coach Betaald Voetbal. De in Limburg woonachtige Deen toont zichzelf leergierig. ,,Mijn loopbaan als trainer is nog pril. Ik hoef nog niet per se op eigen benen te staan als trainer van een BVO. Eerst wil ik de nodige ervaring op doen als assistent-trainer. Het liefst volgend seizoen al.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ole Tobiasen loopt, in het kader van de cursus Coach Betaald Voetbal, een week lang stage op de Toekomst. Ole Tobiasen loopt, in het kader van de cursus Coach Betaald Voetbal, een week lang stage op de Toekomst.
De Ajax-spelers showden hun hooghoudkunsten tijdens de training. De Ajax-spelers showden hun hooghoudkunsten tijdens de training.
Siem de Jong en Niklas Moisander trainden apart. Het gaat de goede kant op met hun herstel. Siem de Jong en Niklas Moisander trainden apart. Het gaat de goede kant op met hun herstel.
Onder toeziend oog van trainer Frank de Boer speelden de Ajacieden een partijvorm. Onder toeziend oog van trainer Frank de Boer speelden de Ajacieden een partijvorm.