Menu

Toch Ajacieden op trainingsveld

Hoewel Koeman aangaf binnen te zullen trainen, kwamen rond de klok van half elf toch tien Ajacieden naar buiten. Drie van hen waren de keepers, vier van hen kampen met verschillende blessures en de overige drie moesten de keepers onder vuur nemen.

Jari Litmanen, Wamberto en Tom Soetaers kwamen naar buiten om af te ronden op Maarten Stekelenburg, Sander Boschker en Bogdan Lobont. Jelle van Damme, John O'Brien, Wesley Sneijder en Nigel de Jong mochten zich melden bij René Wormhoudt, die een uitgebreid circuit had uitgezet voor de geblesseerden.

De overige leden van de selectie werkten binnen een rustige training af. Met het overvolle programma van de weken tot aan de winterstop is er nauwelijks tijd om uit te rusten, dus mochten ze vandaag op die manier weer een beetje op adem komen.

Na een dik uur keerden de vier geblesseerden terug naar de rest van de groep die niet op het veld was. Zij wilden snel naar binnen, maar werden tegengehouden door een grote groep kinderen, die tien minuten daarvoor bij het trainingsveld waren gearriveerd. Natuurlijk wilden zij allemaal op de foto met hun helden. Van Damme en O'Brien konden nog net voor de aanrennende meute naar binnen, maar De Jong en Sneijder moesten wel honderd keer hun krabbel zetten en hun mooiste glimlach tonen voor de foto. Met alle geduld van de wereld en een vriendelijk woord voor iedereen volbrachten de twee jonge Ajacieden hun taak.

De zes achtergebleven Ajacieden volgden iets later.