Menu

Toch een wedstrijd voor Jong Ajax

Omdat de competitiewedstrijd tegen Jong AZ van het programma was geschrapt, laste coach John van 't Schip een oefenduel in voor Jong Ajax. Tegen de A-junioren van Danny Blind bleef Jong Ajax net aan op de been, 2-0.

De wedstrijd tegen AZ was niet de eerste wedstrijd die geen doorgang vond, ook maandagavond was het duel tegen Jong Vitesse al van het programma geschrapt.

Maar donderdagmiddag kwamen de talenten toch in actie. Tegen een team van A-junioren en aangevuld met spelers uit het eerste elftal, onder wie John O'Brien. De Amerikaanse linksback speelde na een langdurige blessureperiode 45 minuten mee. Zijn laatste wedstrijd speelde hij tegen RBC.

Ook Yakubu, Seedorf en Mido maakten deel uit de elf van Van 't Schip.

Daardoor stond het volgende team op het veld: Zwinkels, Mofokeng, Yakubu, Vermaelen, O'Brien, Krohn-Dehli, Kujala, Seedorf, Valencia, Akachar, Mido.

Mido moet om disciplinaire redenen voorlopig het programma van Jong Ajax volgen. Voor Van 't Schip is dat in dusverre voordelig dat hij weer een spits kan opstellen. Mido scoorde donderdagmiddag nog niet.

De doelpunten kwamen van Stefano Seedorf die de felcoachende Kenneth Vermeer klopte en in de tweede helft van Jamal Akachar. De goal van Akachar kwam op een moment dat eigenlijk meer de gelijkmaker in de lucht hing dan een tweede treffer van Jong Ajax.

Maar Robert Zwinkels wist zijn doel schoon te houden. Jong Ajax kan zich met een wedstrijdje in de benen, voorbereiden op de ontmoeting met Jong PSV die voor komende maandag op het programma staat.