Menu

Toch fakkels bij afscheid van spelers!

Bij het afscheid van Michael van Praag, Richard Witschge, Aron Winter, Henk Timmer en Davide Mendes da Silva zullen donderdag toch in georganiseerd verband een beperkt aantal fakkels mogen worden afgestoken. Ajax kan daarmee een langlopende traditie bij het afscheid nemen van spelers handhaven.

Na overleg tussen diverse partijen heeft de provincie Noord-Holland besloten alsnog een vergunning te verlenen voor het afsteken van fakkels en siervuurwerk. Het afsteken van de fakkels en het vuurwerk wordt uitgevoerd door een professioneel vuurwerkbedrijf. Daarmee is maximale veiligheid voor de bezoekers in de Amsterdam ArenA gegarandeerd.

Ajax roept zijn supporters met klem op niet op eigen gelegenheid fakkels en vuurwerk het stadion binnen te smokkelen en af te steken. Het verbod op het ontsteken van fakkels en vuurwerk is niet voor niets ingesteld: fakkels en vuurwerk vormen een groot risico op de tribunes.

Met fakkels en vuurwerk zullen Van Praag, Winter, Witschge, Timmer en Mendes da Silva een onvergetelijk afscheid van Ajax krijgen. Joey Didulica ontbreekt donderdag in de Amsterdam ArenA omdat hij woensdag een kleine chirurgische ingreep moet ondergaan.

Na afloop van de wedstrijd tegen SC Heerenveen zullen kopstukken uit de Ajax-historie een bijzonder tintje geven aan het afscheid van Michael van Praag, Richard Witschge, Aron Winter, Joey Didulica, Henk Timmer en Davide Mendes da Silva.