Menu
'Toekijken zal moeilijk zijn'

'Toekijken zal moeilijk zijn'

Anderhalf etmaal na de 2-0 overwinning op Willem II trainden de Ajacieden maandagochtend op de Toekomst. De zonnige ochtendsessie stond vanzelfsprekend in het teken van het komende treffen met 'de Koninklijke' van Madrid. Na de training keek, de woensdag geschorste, Luis Suarez vooruit naar de eerste groepswedstrijd in de Champions League.

Suarez zal woensdag waarschijnlijk kampen met dubbele gevoelens. Enerzijds is er de trots dat Ajax de groepsfase heeft bereikt en in Madrid zijn eerste echte Champions League-wedstrijd dit seizoen speelt. Estadio Santiago Bernabeu is het droomdecor bij de eerste poulewedstrijd. Anderzijds zijn er spijt en teleurstelling over zijn schorsing. De Uruguayaan incasseerde tegen Dinamo Kiev een fatale gele kaart. Genoeg voor een schorsing van een duel. Genoeg voor toekijken in Bernabeu tijdens de 'droomwedstrijd' Real Madrid - Ajax.

,,Het wordt een mooie wedstrijd, jammer dat ik die niet kan spelen’’, sprak Suarez na de maandagtraining voor de camera van Ajax TV. Suarez reist zijn ploeggenoten op de wedstrijddag achterna. Ook Jan Vertonghen is geschorst. Beide Ajacieden nemen woensdag vanaf 20:45 uur plaats op de tribune in de Spaanse hoofdstad. ,,Het wordt voor mij en voor Jan een moeilijke avond’’, vervolgde Suarez. ,,Toekijken zal moeilijk zijn.’’

Martin Jol en enkele Ajacieden monsteren de verrichtingen voor het doel tijdens het afwerken. Martin Jol en enkele Ajacieden monsteren de verrichtingen voor het doel tijdens het afwerken.

De maandagtraining – althans het gedeelte daarvan dat de Ajacieden op het gras in de buitenlucht uitvoerden – duurde ruim een uur. Na de opwarmende oefeningen van assistent-trainer Michael Lindeman werd de blik collectief gericht op een van de doelen. Maarten Stekelenburg, Jeroen Verhoeven en Jordy Deckers werden beurtelings onder vuur genomen. Voordat de keepers werden beproefd, werd gekaatst of volgde een korte dribbelactie. De meeste Ajacieden oogden scherp. Scherpte en concentratie is een van de vereisten om te presteren in de Champions League. Wie weet wat de Ajacieden in de eerste groepswedstrijd kunnen uitrichten.

Bekijk later vandaag op Ajax TV de beelden van de uitlooptraining en het complete interview met Luis Suarez.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Suarez kan het zelf bijna niet geloven: kans gemist bij het afwerken! Suarez kan het zelf bijna niet geloven: kans gemist bij het afwerken!
Christian Eriksen miste de wedstrijd tegen Willem II wegens ziekte. Jan Vertonghen mist Real Madrid uit wegens een schorsing. Christian Eriksen miste de wedstrijd tegen Willem II wegens ziekte. Jan Vertonghen mist Real Madrid uit wegens een schorsing.
Ajax trainde vandaag met de speciale Champions League-bal van adidas. Ajax trainde vandaag met de speciale Champions League-bal van adidas.
Jong Ajacied Jordy Deckers mocht zijn kunsten laten zien. Jong Ajacied Jordy Deckers mocht zijn kunsten laten zien.
De kersverse Ajacied Teemu Tainio (midden, 19) tijdens een loopoefening. De kersverse Ajacied Teemu Tainio (midden, 19) tijdens een loopoefening.
Urby Emanuelson pakt zijn 'treurmomentje' tijdens een rondo. Urby Emanuelson pakt zijn 'treurmomentje' tijdens een rondo.