Menu
Toekomst journaal: B2 en F1

Toekomst journaal: B2 en F1

In het Toekomstjournaal op Ajax TV zijn wekelijks twee elftallen uit de jeugdopleiding van Ajax aan het werk te zien. Deze week aandacht voor de verrichtingen van de B2 en F1. Op de Toekomst maakten de Ajacieden er afgelopen weekeinde een waar doelpuntenspektakel van. Bekijk nu de samenvattingen van de twee jeugdwedstrijden op Ajax TV!

Ajax B2 – Haarlem B1

In de streekderby tegen Haarlem hadden de spelers van trainer Edmond Claus iets recht te zetten. Vorig week verloor de B2 ruim (met 7-2) van koploper Voetbalacademie FC Twente B2.

,,Een zeperd’’, noemde B2-trainer Edmond Claus die nederlaag in de aanloop naar het treffen met Haarlem. ,,Haarlem is geen ‘makkie’; de Haarlemmers zijn de competitie met 6 punten uit 3 duels goed gestart.'' De Haarlemmers wonnen in diezelfde speelronde met 3-0 van NEC. Op basis van het betere doelsaldo begon Haarlem als de nummer 2 aan het duel op de Toekomst. Ajax B2 haalde tot nu toe even veel punten, maar was vooraf terug te vinden op plek vijf.

De Amsterdammers deden zaterdag uitstekende zaken en stelden Claus niet teleur. De Ajax-trainer was na afloop dan ook zeer te spreken. ,,De uitslag doet vermoeden dat het een spannende wedstrijd, was, maar dat is het nooit geweest'', vervolgde Claus na het duel op de Toekomst. ,,Vooral de eerste helft was van onze kant erg goed. De tweede helft werd het iets onvolwassener, en leken we minder gefocust op het uitvoeren van onze taken. Er zat ook wat vermoeidheid in de ploeg.’’ Ajax B2 speelt komend weekeinde een uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden B1.

Maar liefst zes spelers uit de B2 zijn geselecteerd voor Oranje Onder 16 jaar (het betreft wel een voorselectie). De Ajacieden zijn: Gyliano van Velzen, Boban Lazic, Danzell Panka, Darren Rosheuvel, Bas Kuipers, Derwin Martina.

De F1 boekte een monsteroverwinning op Bijlmer E1. De F1 boekte een monsteroverwinning op Bijlmer E1.

Ajax F1 – Bijlmer E1 20-1

De F1 speelde afgelopen weekeinde zijn eerste wedstrijd in een nieuwe competitie. Het gebrek aan weerstand maakte het noodzakelijk dat de talenten van trainer Dennis de Haan in een andere poule zijn ingedeeld. Bijlmer E1 was de eerste tegenstander. Na een 0-1 achterstand leek het met de extra weerstand voor de Ajacieden wel goed te zitten. Na de tegentreffer herstelden de jongste Ajacieden uit de jeugdopleiding zich uitstekend en kwam het alsnog van een onvervalste monsterzege... Alle doelpunten komen voorbij in het Toekomstjournaal.

De F1 speelt zaterdag opnieuw op de Toekomst. De Ajacieden spelen vanaf 9.30 uur tegen stadgenoot JOS / Watergraafsmeer E3. De wedstrijden op de Toekomst zijn gratis toegankelijk.

Kijk nu op Ajax TV naar het Toekomstjournaal