Menu
Toekomst journaal: D1 en A1

Toekomst journaal: D1 en A1

In het Toekomstjournaal wekelijks aandacht voor twee elftallen uit de jeugdopleiding van Ajax. Deze week zijn Ajacieden uit de D1 en de A1 aan het werk te zien op de Toekomst, de thuishaven van de Amsterdamse jeugdopleiding.

De D1 begon ongeslagen aan de stadsderby tegen AFC D1. De ploeg won alle, tot dit weekeinde, vier gespeelde duels. De teller stond na vier duels al op 27 doelpunten. Spits Steven Bergwijn is de onbetwiste topscorer in het elftal van trainer én Ajacied Michel Kreek. Bergwijn bewees ook tegen de AFC’ers zijn waarde als topschutter. De ontmoeting tussen de twee Amsterdamse elftallen leverde op de Toekomst een levendig duel op.

Ajax D1 speelde op de Toekomst de stadsderby tegen AFC D1. Ajax D1 speelde op de Toekomst de stadsderby tegen AFC D1.

,,De eerste helft was ons spel redelijk’’, blikte Kreek terug. ,,Ook aan de tweede helft begonnen we goed. Maar daarna kantelde de wedstrijd toch. Dat kwam ook door de invloed van de straf waaiende wind, die schuin over het veld waaide. Wij speelden in die fase ook slordiger en kregen een tegentreffer. Na die moeilijke fase schakelden we over op een vier spitsensysteem. Daarmee trokken we het initiatief weer naar ons toe.’’

Bekijk de samenvatting van Ajax D1 – AFC D1 vanavond op Ajax TV op Eredivisie Live! Op Ajax TV vanavond ook een samenvatting van Ajax A1 – FC Volendam A1.

Zaterdag speelt de D1 opnieuw een mooi duel. In Alkmaar is de D1 van AZ de tegenstander.

Opstelling Ajax D1
Alp Tutar; Noussair Mazraoui, Timtohy Fosu-Mensah, Léon Bergsma, Florian Toen; Stasi Kefalas, Abdelhak Nouri, Vince Dekker; Elisio da Cruz, Steven Bergwijn, Melle Kruit.

Mauro Savestano in rust vervanger van Melle Kruit (Kruit later weer vervanger Bergwijn)
Philippe Sandler in rust vervanger van Stasi Kefalas (Kefalas later weer vervanger Mazraoui)

Ajax A1 ontving FC Volendam A1. Het leverde de Ajacieden een nipte overwinning op. Ajax A1 ontving FC Volendam A1. Het leverde de Ajacieden een nipte overwinning op.

Neem nu een kijkje op Ajax TV