Menu
Toekomst Journaal op Ajax TV: A2 en C2

Toekomst Journaal op Ajax TV: A2 en C2

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de A2 en de C2 aan het werk. De beide elftallen betraden het veld voor een heuse stadsderby. Vooral de C2 - de ploeg sloeg zes keer toe - verdedigde de Amsterdamse eer met verve.

Ajax A2 – AFC A1

Ajax A2 trof in het bekertoernooi voor A-junioren afgelopen weekeinde AFC A1 tegenover zich op de Toekomst. De talenten van trainer Gery Vink konden aardig aan de bak tegen de stadgenoot, zo werd vooraf verwacht. ,,Wedstrijden tegen AFC hebben toch wel een speciaal tintje’’, vertelde Vink over de stadsderby. In het bekertoernooi voor A-junioren, dat wordt afgewerkt in een poulefase, was de A2 al verzekerd van een plek in de volgende ronde. De wedstrijd tegen AFC A1 was alleen nog van belang bij de bepaling wie eerste of wie tweede zou eindigen in de bekerpoule. Overige tegenstanders in de poule zijn Argon A1 en FC Volendam A2.

In de competitie zijn de eerstejaars A-junioren dit seizoen in elk geval uitstekend op dreef. Van de eerste acht duels werden er maar liefst zes gewonnen, werd een keer gelijkgespeeld en ging een duel verloren. De Amsterdammers zijn dan ook koploper in de eerste divisie voor A-junioren. De Ajacieden lieten ook tegen AFC zien over zowel vorm als talent te beschikken! ,,We hebben echt een heel goede wedstrijd gespeeld’’, concludeerde Vink na de derby in het bekertoernooi. ,,Ons veldspel was bij vlagen briljant.’’

Opstelling Ajax A2 voor de bekerwedstrijd tegen AFC A1:

Kees Heemskerk; Tim Receveur, Iljaas Rodjan (René Osei Kofi), Jaime Lawrence (Joeri de Kamps), Tom Portegies; Ricardo Kip, Cerilio Cijntje, Yener Arica; Jody Lukoki, Fabian Serrarens (Nout Barentsen) en Yanic Wildschut.

Bekijk de samenvatting van Ajax A2 – AFC A1 vanavond op Ajax TV op Eredivisie Live

Ajax C2 bracht de stadsderby tegen DWS C1 tot een glansrijk einde.

Ajax C2 - DWS C1

Net als de A2 speelde dus ook de C2 afgelopen weekeinde een onvervalste stadsderby op de Toekomst. De spelers van trainer Arnold Mühren kruisten in een vriendschappelijk duel de degens met DWS C1. De C2 maakte er een doelpuntrijke ontmoeting van. Ook in de competitie presteert de C2 uitstekend. De Ajacieden mogen zich (gedeeld) koploper noemen; net als ADO Den Haag C2 behaalde de ploeg 14 punten in de eerste zes0 competitierondes. De Ajacieden verloren nog geen duel en bezetten op basis van het veel betere doelsaldo de eerste plek op de ranglijst.

De C2 speelt wekelijks tegen tegenstanders die een jaar ouder en verder zijn in hun (fysieke) ontwikkeling. ,,Als je, zoals mijn spelers wekelijks meemaken, elk duel grotere en sterkere tegenstanders tegenover je treft, dan moet je het voetballend proberen op te lossen’’, vertelt jeugdtrainer en oud-eerste elftalspeler Mühren. De Ajacieden van Mühren hadden de opdracht duidelijk uitstekend begrepen. De C2 vulde het technisch, tactisch en voetballend goed in. Maar makkelijk was het niet, tegen de oudere en fysiek sterkere stadgenoten van DWS.

Opstelling Ajax C2 in vriendschappelijke wedstrijd tegen DWS C1:

Indy Groothuizen; Leeroy Owusu, Terry Lartey Sanniez, Jairo Riedewald, Jari Verburg; Jorni Camps, Alen Custovic, Melvin de Groot; Pelle Clement, Jordy Bruijn en Frencel Lewis.

Invallers: Mussi Durcan, Shaquill Sno, Bas Quist, Zakaria El Azzouzi

Bekijk de samenvatting van Ajax C2 – DWS C1 vanavond op Ajax TV op Eredivisie Live

Het Toekomstjournaal is ook te zien op de website van Ajax TV.

Klik hier om alvast naar de site van Ajax TV te gaan