Menu
Toekomst Journaal op Ajax TV: B1 & D1

Toekomst Journaal op Ajax TV: B1 & D1

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten van de B1 en D1 aan het werk. De B-junioren gaven alvast het goede voorbeeld tegen Sparta B1. De D1 speelde een prima en doelpuntrijke partij tegen de leeftijdsgenoten van Spijkenisse.

Ajax B1 - Sparta B1 5-0

Een vroege treffer van Ouasim Bouy bracht de B1 snel op het goede spoor tegen Sparta. Op de Toekomst tekende Rowendey Schoop kort daarop voor de 2-0. ,,We scoorden heel snel de 1-0. Dat was extra handig omdat Sparta een verdedigende tactiek hanteerde'', keek Ajax B1-trainer Robin Pronk terug. De snelle treffers bleken de opmaat naar een solide en goede overwinning. Pronk: ,,Wij waren de hele wedstrijd sterker. Sparta kreeg alleen in de slotfase, in de dying seconds, nog een kansje. Wij waren sterker, in balbezit maar ook zonder bal, en hebben weinig weggegeven. Het tempo lag vooral in het eerste halfuur erg hoog. Het was bij vlagen goed tot zeer goed. Na rust werd het iets rommeliger.’’

Ajax blijft stevig aan kop van de Eredivisie voor B-junioren. Het gat met de nummer twee Feyenoord is negen punten groot. Heerenveen/Emmen – de nummer 3 – staat elf punten achter de Ajacieden. De B1 speelt zaterdag om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen middenmoter Willem II/RKC B1. Het is de eerste wedstrijd van een zwaar maar interessant programma dat de B1 wacht. In twee weken tijd speelt de B1 liefst drie topduels. Na de uitwedstrijd tegen Willem II/RKC B1 wacht volgende week dinsdag de topper tegen PSV B1. Ajax speelt dan – dinsdagavond - op de Toekomst. Op 13 maart wacht de uitwedstrijd tegen Feyenoord B1. Een week later is er wederom een uitwedstrijd tegen – opnieuw – PSV B1.

Bekijk alle doelpunten van de B1 op Ajax TV.

Ajax D1 was vooral voor rust goed op dreef. Ajax D1 was vooral voor rust goed op dreef.

Ajax D1 - Spijkenisse D1 9-0

Ajax D1-trainer Michel Kreek typeerde de overwinning op Spijkenisse als 'een probleemloze zege'. ,,Alleen jammer dat we in de tweede helft 'maar' twee keer hebben gescoord'', blikte de oud-speler kritisch terug. ,,Vooral in de eerste helft waren er veel mooie doelpunten en fraaie aanvallen. Na rust werd er meer gelopen met de bal en gingen meer spelers voor hun eigen kansen. Al hadden we ons in de rust wel voorgenomen om het nóg beter te gaan doen dan in de eerste helft. Helaas lukte dat niet.’’ Mauro Savastano was met drie doelpunten de topscorer bij de D1. Abdelhak Nouri sloeg tweemaal toe.

Ajax D1 is de trotse koploper in de landelijke eerste divisie A voor D-junioren. De voorsprong op Sparta, de nummer twee bedraagt vijf punten. Nummer drie Feyenoord D1 staat op 8 punten, maar de Rotterdammers speelden tot nu toe wel twee duels minder dan Ajax (en Sparta). Zaterdag spelen de Ajacieden van Kreek vanaf 10.00 uur thuis op de Toekomst. AZ D1 is dan de tegenstander. Een week later speelt Ajax zijn enige inhaalduel tegen FC Utrecht D1. De Domstedelingen verblijven in de subtop/middenmoot.

Bekijk alle doelpunten van de D1 op Ajax TV.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Bekijk hier het Toekomst Journaal van afgelopen week