Menu
Toekomst Journaal op Ajax TV: B1 en D1

Toekomst Journaal op Ajax TV: B1 en D1

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten van de B1 en D1 aan het werk. De B1 haalde dubbele cijfers tegen NAC B1. De Ajacieden van de D1 tekenden voor zes fraaie treffers in het thuisduel met Spartaan'20.

Ajax B1 - NAC B1

Ajax B1 is de trotse koploper in de Eredivisie voor B-junioren. De Bredanaars zijn minder op dreef en wonnen dit seizoen slechts een keer. Omdat naaste belager PSV niet in actie kwam, koesteren de Ajacieden een ruime voorsprong op de Eindhovenaren. Na de doelpuntenrijke zege op NAC (10-0) wacht de B1 vrijdag een nieuw interessant duel. Ajax B1 komt vrijdag in actie in het bekertoernooi. Op de Toekomst is FC Zwolle B1 vanaf 17.00 uur de tegenstander. De wedstrijd is natuurlijk gratis toegankelijk voor publiek.

Opstelling Ajax B1 tegen NAC B1:

Peter Leeuwenburgh; Sven Nieuwpoort, Fabian Sporkslede, Xandro Schenk (Davi Lizardo), Khaled Salim el Abed; Youssef Fennich, Davy Klaassen (Emran Barakzai), Ouasim Bouy (Mike Busse); Lesley de Sa, Jip Bartels (Rowendey Schoop) en Djarno Hofland.

Bekijk vanavond de samenvatting van de B1 op Ajax TV op Eredivisie Live

Ajax D1 tekende voor zes 'wonderschone' treffers tegen Spartaan'20. Ajax D1 tekende voor zes 'wonderschone' treffers tegen Spartaan'20.

Ajax D1 - Spartaan'20 D1

Ajax D1 – De Spartaan’20 D1 was vooraf een duel tussen de koploper en de nummer laatst van de ranglijst. Ajax deelt de koppositie met Feyenoord, dat afgelopen weekeinde op het allerlaatste moment toch niet in actie kwam. Tien minuten voor tijd werd het Rotterdamse veld blank gezet door een hoosbui. Spartaan’20 uit Barendrecht won dit seizoen nog geen duel. Op een gelijkspel na ging alles verloren. Ajax won zeven wedstrijden en speelde twee keer gelijk.

,,Alle doelpunten waren van een ongekende schoonheid’’, blikte D1-trainer Michel Kreek keek tevreden terug na de 6-1 zege. ,,Maar ons spel was niet altijd even goed. Tegen de nummer laatst Spartaan wilden we zo veel mogelijk doelpunten maken. Met die instellingen gingen we vooraf het veld in. Dat we, met die missie, soms wat te gehaast speelden, was wellicht ook logisch. Het blijven kinderen. Bij rust hadden we niettemin al een goede, 4-0 voorsprong te pakken.’’

Opstelling Ajax D1 tegen Spartaan’20:

Alp Tutar; Noussair Mazraoui (Timothy Fosu-Mensah), Florian Toen, Léon Bergsma, Mauro Savestano; Philippe Sandler, Abdelhak Nouri, Vince ‘Gino’ Dekker (Stasi Kefalas); Melle Kruit, Steven Bergwijn en Elisio da Cruz.

Bekijk de samenvatting van de D1 vanavond op Ajax TV op Eredivisie Live!

Bekijk het Toekomstjournaal ook op de website.

Klik hier voor eerdere uitzendingen van het Toekomstjournaal