Menu
Toekomst Journaal op Ajax TV: B1 en D2

Toekomst Journaal op Ajax TV: B1 en D2

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten van de B1 en D2 aan het werk. Bekijk dinsdagavond op Eredivisie Live de samenvattingen en alle doelpunten van de B1 en D2.

Ajax B1 speelde zijn eerste, officiële wedstrijd na de winterstop tegen ADO Den Haag B1. In de winterstop oefenden de Ajacieden wel tegen de A-junioren van Cambuur en HFC Haarlem. De Amsterdammers bleven in de achterliggende, winterse weken dicht bij huis. De Hagenaars - ADO Den Haag verblijft in de onderste regionenen van de competitie - zochten het 'iets' verder weg. Het trainingskamp in Turkije moest een goede voorbereiding zijn op de hervatting van de competitie. Het liep uiteindelijk anders dan de gasten zich hadden gewenst tegen de koploper in de Eredivisie voor B-junioren. Ajax houdt PSV B1 voorlopig onder zich. De wedstrijd van de Eindhovenaren werd dit weekeinde afgelast.

Ajax had weinig moeite met ADO. Al bij rust koesterde de thuisploeg een comfortabele voorsprong. Ook na de rust werd de goede lijn doorgetrokken. Het resultaat: een klinkende 4-0 overwinning. ,,Het was een goede wedstrijd van onze kant. De uitslag had alleen hoger moeten zijn. Als team hebben we niettemin goed gespeeld'', reageerde B1-trainer Robin Pronk. Zaterdag vervolgen de Ajacieden de competitie met een uitwedstrijd tegen en bij Willem II/RKC B1.

Ajax D2 speelde op de Toekomst vriendschappelijk tegen een ploeg eerstejaars C-junioren van Victoria. De ploeg van het trainersduo Heini Otto en Dennis Bergkamp speelde zich frivool naar een uitstekende 10-0 zege.

Bekijk de samenvattingen én de doelpunten van de B1 en D2 dinsdagavond op Ajax TV op Eredivisie Live!

De eerder uitgezonden afleveringen van het Toekomstjournaal zijn nu al terug te zien via Ajax TV.

Bekijk hier het Toekomstjournaal van afgelopen week

Ajax D2 sloeg tien keer toe tegen Victoria Ajax D2 sloeg tien keer toe tegen Victoria