Menu
Toekomst Journaal op Ajax TV: B2 & B1

Toekomst Journaal op Ajax TV: B2 & B1

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de B1 en de B2 (foto) aan het werk. De Ajacieden uit beide ploegen stapten afgelopen weekend met mixed feelings van het veld.

Ajax B1 - Voetbalacademie Twente B1 1-4 (1-1)

De B1 is het seizoen wisselvallig gestart. ,,Vorige week hebben we onverdiend gewonnen van FC Utrecht B1, nu hebben we onverdiend verloren'', plaatste B1-trainer Robin Pronk de nederlaag in perspectief. Tegen de Tukkers kregen de Ajacieden, maar ook de gasten vele kansen op meer. Veel meer. Pronk: ,,Het had, net zo goed, ook 5-5 kunnen zijn.’’ Jordi Bitter opende na een half uur spelen koppend de score. Vlak voor rust scoorde Twente tegen. ,,We speelden de eerste helft vrij goed. Ajax kreeg de meeste kansen. Het leidde tot onze 1-0'', vervolgde Pronk, die afgelopen seizoen landskampioen werd met de B1. ,,Nog voor de rust had het 2-0 moeten zijn. Twente bleef aandringen en maakte op slag van rust gelijk: 1-1. Aan de gelijkmaker gingen een hoop fouten, van ons, vooraf.’’

Na rust was sprake van een meer gelijkopgaande wedstrijd. ,,We hadden de 2-1 kunnen maken, maar zij net zo goed de 1-2. Een kwartier voor tijd maakten zij uiteindelijk de 1-2. Daarna zijn we 1-op-1 gaan spelen, met vier spitsen. Ricardo Kishna kreeg nog een goede schietkans op de 2-2. Daarna zijn we, ook omdat bij ons achterin veel ruimte lag en wij vol op de aanval speelden, tweemaal weggecounterd. Twente speelde het goed uit.’’ De B1 treedt zaterdag aan bij FC Volendam, voor een duel met de B1.

Naast de eerste twee competitieduels, kwam de B1 eerder dit seizoen ook al in actie in het bekertoernooi. Er is inmiddels geloot voor de volgende ronde in het bekertoernooi. Ajax B1 is gekoppeld aan PSV B1. Wanneer de B1 in Eindhoven aantreedt is nog niet bekend, maar waarschijnlijk wordt dit eind oktober. Ook de B2 bereikte de volgende bekerronde. De ploeg van Edmond Claus is vrijgeloot voor de komende speelronde.

Ajax B2 – Quick’20 B1 4-0 (1-0)

De B2 kwam eerder dit seizoen wel in actie in het bekertoernooi, maar speelde tegen Quick’20 zijn eerste competitieduel. Claus hield een prima gevoel over aan de competitieouverture van zijn talenten. ,,We hebben heel veel kansen gekregen en ook gemist. Ondanks de slechte afronding was ons spel wel aardig'', keek Claus terug. De jeugdtrainer zag Serhat Cakmak, op aangeven van Danny Bakker, de 1-0 maken. Zeven minuten na rust verdubbelde Elton Armah de voorsprong: 2-0. Armah speelde dezelfde middag ook mee met de B1. Queensy Meenig en Elton Armah bepaalden de eindstand op 4-0.

Claus: ,,Terugblikkend ben ik tevreden. Ook omdat de uitslag 14-3 had kunnen zijn. Deze 4-0 is niettemin een goede overwinning. Ajax was vele klassen beter. We voetbalden beter en bewogen goed, met en zonder bal. Alleen de zuiverheid in de passing had beter gekund. We zijn het seizoen goed gestart, al gingen er aan deze eerste competitiewedstrijd natuurlijk wel al drie bekerwedstrijden vooraf. Omdat we zijn vrijgeloot, keren we later dit seizoen bij de laatste zestien terug in het bekertoernooi.’’

Ajax B2 is na de eerste speelronde in de competitie gedeeld koploper in de Eerste Divisie. De koppositie wordt gedeeld met FC Almere City. Zaterdag gaat de B2 op bezoek bij Excelsior. In Rotterdam wacht een duel met Excelsior B1.

Bekijk hier het Toekomst Journaal van afgelopen week

Ajax B1 ging afgelopen weekend onderuit. Ajax B1 ging afgelopen weekend onderuit.