Menu
Toekomst Journaal op Ajax TV: B2 & D2

Toekomst Journaal op Ajax TV: B2 & D2

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen op de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de B2 en D2 aan het werk. Vooral de ploeg van de trainers Dennis Bergkamp en Heini Otto pakte zaterdag flink uit tegen de D1 van Hollandia.

Ajax D2 – Hollandia D1: 13-0 (5-0)

Ajax D2 is dit hele seizoen al uitstekend op dreef. Na de prima zege op HFC Haarlem (8-2) moesten Stormvogels, Elinkwijk en Zeeburgia er al met overtuigende cijfers aan geloven.
Afgelopen week volgde een voorlopig hoogtepunt tegen Purmersteijn D1. In Purmerend werd het maar liefst 0-13!

In de thuiswedstrijd tegen de D1 van Hollandia waren de Ajacieden net zo trefzeker. Ajax D2 is en blijft de ongeslagen koploper in de competitie. Na eerste competitierondes zijn Jizz Hornkamp en Donny van de Beek de topscorers in het elftal van Otto en Bergkamp. Doelman Jeffrey de Lange incasseerde tot nu toe slechts twee treffers. Tegenover de twee tegentreffers staan maar liefst 52 Ajax-doelpunten. Zaterdag gaat de D2 op bezoek bij FC Omniworld D1.

Bekijk vanavond alle doelpunten van de D2 op Ajax TV.

Ajax B2 had het lastig met de B1 van FC Volendam. Ajax B2 had het lastig met de B1 van FC Volendam.

Ajax B2 – FC Volendam B1: 1-4 (0-1)

De prestaties van de B2 zijn dit seizoen grillig te noemen. In de voorbije week werd de lastige uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden met 0-2 gewonnen. Maar nog vroeger in de competitie werd bijvoorbeeld ruim (met 7-2) verloren van koploper Voetbalacademie FC Twente B2. Tegen de B1 van Volendam hadden de Ajacieden van trainer Edmond Claus het opnieuw niet makkelijk. Alleen Danzell Panka slaagde erin te scoren.

,,We incasseerden de tegentreffers juist op de momenten waarop we beter in de wedstrijd kwamen’’, vatte Claus het wedstrijdbeeld kort samen. ,,Uiteindelijk hebben we het niet kunnen bolwerken tegen de fysiek sterke Volendammers in de verdediging. Zij speelden met het mes tussen de tanden.’’ Zaterdag, in de uitwedstrijd tegen FC Zwolle B1, kunnen de Ajacieden zich revancheren.

Woensdag speelde een aantal spelers van de B2 al een interland met Oranje onder 16. Gyliano van Velzen en Derwin Martina speelden de hele interland. Ook Bas Kuipers en Darren Rosheuvel waren van de partij. De laatste liep bij Onder 16 een blessure op. Danzell Panka behoorde ook tot de geselecteerden. Boban Lazic was ook geselecteerd, maar hij moest (vooraf) afzeggen met een blessure.

Bekijk vanavond een samenvatting van het duel van de B2 op Ajax TV.

Het Toekomst Journaal is later ook te zien op de website.

Bekijk hier wanneer Ajax TV te zien is op Eredivisie Live