Menu
Toekomst Journaal op Ajax TV: B2 & D2

Toekomst Journaal op Ajax TV: B2 & D2

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten van de B2 en D2 aan het werk. De A1 en A2 verzorgen een fraaie toegift. Bekijk dinsdagavond op Eredivisie Live de samenvattingen en alle doelpunten van de B1 en D2.

De B2 en D2 kwamen afgelopen weekeinde na een (deels noodgedwongen) lange winterstop weer in competitieverband in actie. De talenten uit de B2 van trainer Edmond Claus troffen de leeftijdsgenoten van Cambuur Leeuwarden B1 tegenover zich. Boban Lazic was met een treffer plus een assist een van de opvallendste Ajacieden in het treffen, dat met 3-1 werd gewonnen. Hidde Prijs scoorde ook, waarna een eigen doelpunt van de Friezen Ajax nog aan een derde treffer hielp.

Ajax D2 sloot zijn wedstrijd tegen Elinkwijk D1 met dezelfde cijfers af. De coaches Heini Otto en Dennis Bergkamp zagen hun Ajacieden, die begin december voor het laatst voor het 'echie' speelden, een prima partij spelen. De Utrechters incasseerden treffers van Mees de Wit, Jizz Hornkamp en Adham El Idrissi. Maar de 3-1 zege was natuurlijk vooral een teamprestatie.

De A1 en de A2 van Ajax speelden zaterdagmiddag een onderling, vriendschappelijk duel (4-3 zege A1). De wedstrijd werd gespeeld omdat de competitiewedstrijd van de A1 (uit tegen AZ A1) is verplaatst naar komende zaterdag. Trainer Frank de Boer vroeg (en kreeg) uitstel bij de KNVB omdat enkele spelers als international op pad zijn. Ajax A2 zou een competitiewedstrijd spelen tegen HFC Haarlem A1. Door het faillissement van Haarlem zijn ook de A-junioren uit de competitie gehaald. De A2 wacht vrijdagavond een thuiswedstrijd in het bekertoernooi tegen PSV A1.

De eerstejaars A-junioren uit de A2 wisten het de A1 zeer lastig te maken. Joeri de Kamps (0-1) en Jody Lukoki (1-2) brachten de A2 aan de leiding. Jeffrey Dekker en Lorenzo Ebecilio - met een wonderschone treffer - trokken de stand nog voor rust gelijk. De twee treffers van Tom Boere werden de A2 van trainer Gery Vink uiteindelijk te machtig. Al deed Yener Arica tussendoor met zijn 3-3 nog wel iets terug.

Bekijk de samenvattingen van de B2 en D2 vanavond op Ajax TV op Eredivisie Live.

Bekijk nu alvast de samenvatting van Ajax A1 - Ajax A2.

Ajax D2 versloeg Elinkwijk D1 met 3-1. Ajax D2 versloeg Elinkwijk D1 met 3-1.