Menu
Toekomst Journaal op Ajax TV: C1 & A1

Toekomst Journaal op Ajax TV: C1 & A1

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten van de C1 en A1 aan het werk. De C1 bleef tegen de leeftijdgenoten van FC Zwolle steken op een 0-0 gelijkspel. Ook de A1 kwam niet tot winst in de Klassieker tegen Feyenoord A1 (2-2).

De C1 verloor afgelopen weekend duur terrein op koploper AZ C1. De Alkmaarders hebben nu zes punten voorsprong op nummer 2 Ajax, dat op eigen veld met 0-0 gelijkspeelde tegen FC Zwolle C1. Er zijn nog vier duels te spelen. Komend weekend geen competitieverplichtingen voor de C1. In plaats daarvan verschijnen de Ajacieden bij het Internationaal Toernooi K.V. Oostende. In het Belgische Oostende spelen ze onder meer tegen Tottenham Hotspur, Bröndby, KV Oostende en Club Brugge. Twee spelers keerden tegen de Zwollenaren terug van een (lange) blessure. Calvin Valies en Elton Armah zijn daardoor ook tijdens het komende toernooi weer inzetbaar voor trainer Wim Kwakman.

De A1 deed evenmin goede zaken, afgelopen weekend op de Toekomst. De kleine editie van de Klassieker bleef onbeslist: 2-2. Florian Jozefzoon en Rodney Sneijder verzorgden de doelpunten voor de thuisploeg. Ajax blijft op de derde positie staan in de ranglijst met een ruime voorsprong op AZ. PSV en Feyenoord staan op de gedeelde eerste plaats met zes punten meer dan Ajax. Er zijn ook in de Eredivisie voor A-junioren nog vier duels te spelen.

Bekijk de samenvattingen van de C1 en A1 dinsdagavond op Ajax TV op Eredivisie Live

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl

Lees hier alvast het laatste wedstrijdverslag van Ajax A1

Hier vind je het Toekomstjournaal van afgelopen week

Ajax verloor punten in de Klassieker tegen Feyenoord A1. Ajax verloor punten in de Klassieker tegen Feyenoord A1.