Menu
Toekomst Journaal op Ajax TV: C1 en A1

Toekomst Journaal op Ajax TV: C1 en A1

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten van de C1 en A1 aan het werk. De C1 sloeg liefst negen keer toe tegen Elinkwijk C1, de winst van de A1 viel iets minder riant uit. Bekijk dinsdagavond op Eredivisie Live de samenvattingen en alle doelpunten van de C1 en A1.

Ajax C1 herstelde zich met de 9-1 overwinning knap van de grote nederlagen die het in de competitie leed tegen FC Twente C1 en AZ C1. ,,Elinkwijk was niet geweldig. Maar wij hadden er na de rust ook een paar bij moeten maken’’, keek C1-trainer Wim Kwakman na afloop kritisch terug.

In de competitie is de stand aardig vertekend na alle afgelastingen. Ajax voert de ranglijst nog wel aan, met een voorsprong van 2 punten op AZ C1. De Alkmaarders speelden wel twee duels minder en kunnen Ajax – bij tweemaal winst – passeren op de ranglijst. ,,Kampioen worden, wordt een behoorlijke klus om dat nog te realiseren. AZ heeft minder verliespunten en beschikt over een goede ploeg.’’ Woensdag speelt de C1 op de Toekomst een oefenwedstrijd tegen een (schaduw)selectie van het Nederlands elftal tot 16 jaar. In het weekeinde geen competitieverplichtingen voor de ploeg van Kwakman.

De Ajacieden uit de A1 leverden een goede prestatie met het bereiken van de halve finale van het bekertoernooi voor A-junioren. De ploeg van trainer Frank de Boer versloeg de leeftijdgenoten van FC Den Bosch met 3-1.

Lees hier het complete wedstrijdverslag van de A1

Bekijk het Toekomstjournaal dinsdagavond op Ajax TV op Eredivisie Live

Tekst en foto's: Ajax.nl

Klik hier voor het Toekomstjournaal van afgelopen week

Ajax A1 bereikte de halve finale van de beker. Ajax A1 bereikte de halve finale van de beker.