Menu
Toekomst Journaal op Ajax TV: C1 en B1

Toekomst Journaal op Ajax TV: C1 en B1

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten van de C1 en B1 aan het werk. Bekijk vanavond op Eredivisie Live de samenvattingen van de C1 en B1.

Ajax C1 – PSV C1 3-2 (vriendschappelijk)

Ajax C1 was op de Toekomst gastheer voor PSV C1. Een week na de verloren uitwedstrijd bij Groningen C1 (3-2) kon iets worden rechtgezet in het oefenduel tegen de leeftijdgenoten uit Eindhoven. De landelijke eerste divisie voor C-junioren, waarin de C1 speelt, kende dit weekeinde een inhaalronde. Ajax is koploper. De eerste twaalf duels leverden de Ajacieden 29 punten op. De talenten van trainer Wim Kwakman hebben ook veruit het beste doelsaldo in de competitie. In twaalf duels sloegen de Ajacieden al 48 keer hun slag.

Opstelling Ajax C1:

Stan Bijl; Gaviër Eustatius, Joey Papamelodias, Tom Noordhoff (Niek Ossevoort), Kenny Tete; Joran Borst, Dylan Nieuwenhuijs (Serhat Cakmak), Django Warmerdam (Danny Bakker); Calvin Valies (Elton Armah), Marten Saarlas en Ricardo Kishna (Sheraldo Becker).

Bekijk vanavond op Eredivisie Live de samenvattingen van de C1 en B1.

Ajax B1 beging een (fatale) misstap in het bekerduel met FC Zwolle B1. Ajax B1 beging een (fatale) misstap in het bekerduel met FC Zwolle B1.

Ajax B1 – FC Zwolle B1 4-4 (beker, Ajax v.n.s.)

In een weekeinde zonder competitieverplichtingen trof Ajax B1 in het bekertoernooi de B1 van FC Zwolle tegenover zich. Op de Toekomst mochten de Zwollenaren, die een divisie lager acteren dan de Amsterdammers, op papier geen probleem zijn voor de Ajacieden. De B1 is de trotse koploper in de Eredivisie voor B-junioren. Na een goede start liep het helaas toch heel anders voor de ploeg van trainer Robin Pronk.

Opstelling Ajax B1:

Maurits Schmitz; Sven Nieuwpoort, Fabian Sporkslede, Stefano Denswil, Xandro Schenk; Youssef Fennich, Davy Klaassen, Ouasim Bouy (Khaled Salim el Abed); Lesley de Sa, Rowendey Schoop (Djarno Hofland), Davi Lizardo (Jip Bartels).

Bekijk vanavond op Eredivisie Live de samenvattingen van de B1 en C1.

De afleveringen van het Toekomstjournaal zijn ook te zien op de website.

Ga ook naar Ajax.tv voor het Toekomstjournaal