Menu
Toekomst Journaal op Ajax TV: C2 & A2

Toekomst Journaal op Ajax TV: C2 & A2

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de C2 en de A2 aan het werk. De C2 boekte een royale vriendschappelijke zege op FC Almere City C2, terwijl de A2 de competitie begon met een nederlaag tegen FC Volendam A1.

De C2 van Ajax wordt sinds dit seizoen getraind door Orlando Trustfull. De 2-voudig international bevindt zich nog in de voorbereiding met zijn talenten. FC Almere City C2 was een van de laatste tegenstanders, voordat het seizoen echt begint. Trustfull hield een goed gevoel over aan het met 7-1 gewonnen treffen, op de Toekomst, met de leeftijdgenoten uit Almere. ,,We wilden de tegenstander snel vastzetten, om ze zo de opbouw moeilijk te maken'', vertelt de trainer, die als talentvol jeudspeler ooit ook zijn wedstrijden als Ajacied speelde. De geboren Amsterdammer was vanaf de D'tjes tot en met de B-junioren speler op Voorland, het jeugdcomplex achter het oude Ajax-stadion De Meer. Trustfull: ,,Daarbij wilden we de ballen ook snel veroveren. Dat werd goed gedaan. De accenten die we wilden leggen, zijn gelegd. Ik vind het werken met deze enthousiaste en getalenteerde groep hartstikke leuk.’’

Bekijk alle Ajax-treffers van de C2 dinsdagavond op Ajax TV op Eredivisie Live.

De Ajax-talenten van de A2 maakten een onvervalste valse start. De ploeg van jeugdtrainer Gery Vink ging voor eigen publiek onderuit tegen FC Volendam A1, een tegenstander die de Ajacieden dit prille seizoen in het bekertoernooi ook te machtig was. Spits Rowendey Schoop bepaalde de ruststand van het vrijdagavond al gespeelde duel nog wel op 1-1. Na de rust sloegen de Volendammers nog tweemaal toe. De Ajacieden bleven daarmee met een slecht gevoel achter. Ajax A2 kan zich zaterdag herstellen van de valse competitiestart. Zaterdag is Excelsior A1 in Rotterdam de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Bekijk ook de samenvatting van de A2 dinsdagavond op Ajax TV op Eredivisie Live.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Bekijk hier het doelpuntenfestijn van de D1 uit het afgelopen Toekomst Journaal

Ajax A2 begon het seizoen met een nederlaag. Ajax A2 begon het seizoen met een nederlaag.